Politik

Ny bog: Kristian Jensen spillede dobbeltspil i Løkke-opgør

Kristian Jensen, næstformand i Venstre, ikke alene vidste, at der var et hårdt angreb på Lars Løkke Rasmussen på vej fra V's medlem af  EU-parlamentet, Jens Rohde, i dagene før det historiske krisemøde i Venstres hovedbestyrelse 3. juni. Ifølge den nye portrætbog "LLR" om Lars Løkke af BT-journalisterne Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog havde Kristian Jensen også "autoriseret" ordlyden i angrebet på partiformanden, skriver Politiken, som har læst bogen.

Angrebet blev trykt i Viborg Stifts Folkeblad 31. maj. Det var i den avis, Rohde krævede Jensen som ny formand og betroede læserne, at han ikke ville føle sig tryg ved at overlade Løkke nøglerne til sit eget hus.

Det beskrives i bogen, hvordan Rohde "siden 27. maj" havde "været i dialog med næstformanden om, hvordan og hvornår angrebet skal sættes ind".

Alt hvad Rohde satte i søen i de dage skete "i overensstemmelse med Kristian Jensens vilje", hedder det i bogen, der lader forstå, at kronprinsen var "indforstået med", at Rohde i de dage var travlt beskæftiget med at ringe rundt til kommuneforeningsformænd for at sikre opbakning til Kristian Jensen. Et centralt Jensen-citat i bogen, der skal være sagt til Jens Rohde, lyder, at "jeg kan ikke gå til valg med Lars Løkke".

Jensens dobbeltspil kom også til udtryk på forsiden Politiken 2. juni, da en Jensen-tro kilde lod forstå, at næstformanden var klar til at gå efter formandsposten i partiet, såfremt udfaldet af hovedbestyrelsesmødet blev, at Løkke enten trak sig eller blev væltet.

Lars Løkke Rasmussen har kun en enkelt kommentar til sin næstformands angivelige dobbeltspil.

- Jeg ønsker ikke at forholde mig til den her bog. Men i forhold til det her tema vil jeg da gerne sige, at både Kristian og jeg - og med os, fornemmer jeg resten af Venstre - har lagt alt, der skete før den 3. juni, bag os. Lukket den bog og koncentrerer os om at vinde næste valg. Det sagt vil jeg da også gerne sige, at jeg sådan set synes, det ville være meget unaturligt, hvis Venstres næstformand i en situation, hvor jeg selv inviterer til en diskussion om, hvor vidt jeg er den rigtige formand for Venstre, ikke også gør sig sine egne tanker om det. Punktum, siger Løkke Rasmussen til Politiken

Kristian Jensen ønsker ikke at kommentere beskyldningerne.

- Jeg anser 3. juni afsluttet og ser kun fremad, skriver han i en sms til Politiken.

Kort om Kristian Jensen

  • Kristian Jensen er født d. 21.maj 1971 i Middelfart som søn af friskolelærerne Ellen og Jens Erik Jensen.
  • Uddannelse: Højere handelseksamen, Lemvig Handelsskole 1991. Senere bankelev i Unibank, Lemvig (91-93) og bankassistent i Unibannk, Brand (93-98)
  • Politiske karriere: Medlem af VU's landsstyrelse ('93). Landsformand i VU ('95-'97). Medlem af Venstres hovedbestyrelse (95-98) og igen i 2004.Formand for Venstres folketingsgruppe fra 2010. Kandidat for Venstre i Herningkredsen fra 1996 til 2006. Kandidat for Venstre i Herning Nordkredsen fra 2007.Skatteminister fra 2. aug. 2004 til 23. feb. 2010.
  • Privat: Er gift med Trine, bor i Lind ved Herning og har børnene, Magnus, Oliver og Asbjørn. Er aktiv inden for springgymnastik som træner og bestyrelsesmedlem. Deltog i Vild med dans på TV 2 i 2010, men forlod hurtigt programmet som en af de deltagere, der har fået færrest stemmer - nogensinde.

    Kilde: Kristianjensen.dk/cv