Politik

Her er Venstres hemmelige angrebsmanual

På trods af, at Lars Løkke Rasmussen har slået fast, at Venstre ”ikke vil konkurrere om, hvem der kan tegne det sorteste billede af modstanderne”, har V-toppen i al hemmelighed lavet en hel mappe med forslag til ”angreb på andre partier”. Her er vejledning til ”det bedste angreb på Socialdemokraterne”, tre gode ”angreb på SF” og en opfordring til at gentage budskabet om, at Enhedslisten ønsker en ”revolution, der vil omstyrte samfundet”.

TV 2 er kommet i besiddelse af partiets fortrolige ”debatmappe” til det kommende Folketingsvalg, som blev udleveret til 300 medlemmer og V-kandidater på et kandidatmøde i weekenden.

Ifølge V-toppen skal angrebsmanualen ”være med under armen til debatmøder, bruges derhjemme til forberedelse af arrangementer eller som inspiration til at skrive en tale, et indlæg til en avis eller en statusopdatering på de sociale medier”.   

Løkke ville ikke nedgøre

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har ellers flere gange sagt, at Venstre i den kommende valgkamp vil koncentrere sig om egne budskaber og ikke modstandernes. Samtidig har Løkke kritiseret statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at bruge for meget tid på at angribe Venstres politik i stedet for at fortælle om sin egen.

- Jeg vil ikke nedgøre regeringens resultater, men fremlægge vores bud på den politik, Danmark har brug for i de kommende år. Jeg vil ikke pege fingre ad politiske modstandere for at have skabt problemerne, men i stedet komme med forslag til, hvordan de skal løses, sagde Løkke eksempelvis fra Folketingets talerstol i juni. Han fortsatte:

- Jeg vil ikke konkurrere om, hvem der kan tegne der sorteste billede af modstanderne, men hellere konkurrere om, hvem der kan opstille det lyseste fremtidsscenarie for Danmark.

Men på side efter side skæres det i Venstres angrebsmanual ud i pap, hvordan regeringen skal omtales ”løftebrudsregeringen” og at et godt stød mod rød blok er onelinere som ”danske forbrugere, bilister, skilsmisseramte – alle må holde for, når regeringen og Enhedslisten skal finde flere penge. Hvad bliver mon det næste?”

Samtidig bør Venstre-kandidaterne minde om regerings forhøjede afgifter på borgernære ting som ”øl og vin”, ”sodavand”, ”chokolade og slik”, ”cigaretter” samt ”kaffe, te og glødepærer.”

Manualen giver også en klar opskrift på, hvordan V-folk skal forsvare sig mod ”falske påstande om Venstres politik” og især spørgsmålet om nulvækst i den offentlige sektor.

Bliver man mødt af punchlines fra regeringen om, at ”Venstres nulvækst smadrer velfærden”, skal Venstre-kandidaterne blot gentage, at ”Nej! Venstres udgiftsstop betyder, at det offentlige vil have nøjagtig lige så mange penge næste år.” 

Du kan se billeder fra manualen i galleriet øverst på siden.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter