Her er medlemmerne i den hemmelige røde erhvervsklub

I årevis har Socialdemokraterne kritiseret de borgerlige for at indsamle penge fra erhvervslivet gennem hemmelige foreninger - men nu har partiet tilsyneladende skiftet holdning. Socialdemokraterne har nemlig oprettet en lignende erhvervsklub, hvor det officielle mål er at skabe bedre dialog mellem socialdemokratiske politikere og erhvervslivet.

Og erhvervslivet møder gerne op i Socialdemokraternes nye røde erhvervsklub. Også selvom det koster en ”donation” på 15.000 kroner til S-partikassen at deltage – et faktum, der er faldet mange for brystet. For erhvervslederne er det imidlertid en naturlig – og nyttig – måde at bruge en aften.

Blandt dem, der troppede op til ”klub-arrangementet” mandag aften var blandt andre de administrerende direktører i Dansk Erhverv og Dansk Byggeri, Jens Klarskov og Lars Storr-Hansen.

Derudover var Torben Möger Pedersen fra Pension Danmark, Anne Steffensen fra Danmarks Rederiforening og Grundfoss’ Group Vice President Kim Nøhr Skibsted på plads.

Endelig kan nævnes erhvervsspidser som Administrerende Direktør i Arbejdernes Landsbank Gert Jonassen, Marianne Hoffmann fra Konventum, Carsten Fich fra Nord Group, Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn I/S og erhvervskvinden Stine Bosse.  

Sidstnævnte sagde forud for mødet med Socialdemokratiet, som blandt andet bød på oplæg fra Bjarne Corydon og Henrik Sass Larsen:

- Jeg synes, at der er naturligt, at erhvervslivet og politikerne mødet. Og uanset hvem det er, der inviterer – om det har været liberale eller socialdemokrater i forskellige sammenhænge – så er tænkende miljøer omkring erhvervslivet rigtig rigtig vigtigt, og det er derfor, jeg er her, lød det fra Stine Bosse.

Også Tine Aurvig-Huggenberger fra Kreativitet & Kommunikation, Carsten Toft Boesen fra Niras og Alfred Josefsen fra Alfred AS var mødt op.

Erhvervsklubberne

Både Venstre og Konservative har i årevis haft erhvervsklubber. 

Den Liberale Erhvervsklub.

Tilknyttet partiet Venstre. Har eksisteret i mere end ti år og var indtil for nyligt ledet af erhvervslederen Fritz Schur. Både møder og medlemsliste er hemmelig, og medlemmerne betaler i omegnen af 20.000 kr. for blandt andet at møde topfolk i Venstre. Pengene går herefter til Venstres partikasse, men her er det altså blot oplyst, at pengene kommer fra Den Liberale Erhvervsklub. 

C-business.

De Konservatives erhvervsklub, der har eksisteret siden 2005. Som i tilfældet med Den Liberale Erhvervsklub er medlemslisten hemmelig og prisen for at være med omkring 20.000 kr. Ifølge Berlingske er formanden for C-business Arne Bang Mikkelsen, de er tidligere chef for Bella Center. 

Erhvervsforum Vækst DK.

Socialdemokraternes nystartede erhvervsnetværk. Første møde skal finde sted 24. november. Erhvervsfolk kan - mod en betaling på 15.000 kroner - få lov at deltage i møder med S-toppolitikere. Medlemslisten er - som i C-business og Den Liberale Erhvervsklub - hemmelig, og pengene fra erhvervslederne går til den socialdemokratiske partikasse.