Politik

Pia Kjærsgaard: Båtnakker ødelægger debatten for flertallet

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Søren Espersen lukker sin Facebook-profil på grund af trusler.

Omkring 7000 personer følger Søren Espersen på Facebook, og han er bare den seneste af flere folketingspolitikere, der fortæller om trusler og en dårlig tone på sociale medier.

De Radikales Zenia Stampe, Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er blot nogle af de politikere, der har oplevet grov chikane og trusler på nettet.

Pia Kjærsgaard vil dog ikke følge Søren Espersens eksempel og lukke ned for sin populære Facebook-profil:

- Jeg har næsten 80.000 følgere og får cirka 300 nye hver uge. Dem vil jeg ikke svigte ved at lukke min profil. Jeg kører nultolerance. Hvis folk kommer med trusler eller chikanerer, bliver de anmeldt på stedet. Sådan har det altid været, fortæller Pia Kjærsgaard til tv2.dk.

- Det er dybt beklageligt, at det er kommet dertil, at politikere er nødt til at lukke deres profil ned, fordi en lille gruppe båtnakker ødelægger det for flertallet, der gerne vil bruge de sociale medier til at diskutere politik, siger Dansk Folkepartis værdiordfører.

Pia Kjærsgaard vurderer, at der ud af hendes knap 80.000 følgere er cirka 10 procent, der har problemer med at holde en sober tone.

- Det er selvfølgelig en relativt stor andel, men ikke nok til at de skal have lov til at spolere det for flertallet. Langt de fleste kommentarer er søde og konstruktive. Så nej, jeg lukker ikke min profil, fastslår hun.