Politik

Dansk integration af helligkrigere til grin i udlandet

Det måtte jo komme, at udlandet fik øjnene op for den naive danske tilgang til de helligkrigere, som tager ud for at kæmpe side om side med en terrororganisation som Islamisk Stat, der har ufattelige forbrydelser på samvittigheden. Og hvor må de dog spærre øjnene op. 

I Washington Post beskrives det, hvordan den ”danske” kriger Talha kan vandre frit omkring på gaden i Aarhus, selv om han har været i Syrien at kæmpe. Han er ganske vist ikke åbenlys tilhænger af halshugninger, men han drømmer om at leve i et islamisk kalifat.

Hvad laver han så her, burde det indlysende spørgsmål være, men avisen kredser mere om det faktum, at Danmark ikke en gang retforfølger helligkrigerne, men i stedet breder et fløjlstæppe bestående af psykologbehandling og hjælp til at søge job ud foran dem.

Mon ikke mange amerikanske læsere undrer sig. Trenden er overalt, at helligkrigere skal retforfølgelse, og i Storbritannien er der overvejelser om at dømme dem efter paragraffen for højforræderi, der giver fængsel på livstid. I Østrig har man sågar fængslet udrejsende – blot på baggrund af en mistanke om, at de havde kursen sat mod en islamistisk træningslejr for terrorister.

Man kan ikke beskylde Danmark for at tage hårdhændet på de personer, som takker for dansk gæstfrihed ved at rejse ud og begå forbrydelser samt direkte støtte en fjende af Danmark. Den danske fremgangsmåde er på ingen måde nogen hindring eller afskrækkelse. Det viser endnu en gang regeringens helt ufattelige sløvhed og eftergivenhed.

Når personer ønsker at støtte Islamisk Stat har de efter Dansk Folkepartis opfattelse automatisk frasagt sig deres danske statsborgerskab eller opholdstilladelse. Hertil kommer, at de også har begået forræderi. Derfor skal hjemvendende krigere slet ikke lukkes ind i landet igen, og personer med dokumenterede planer om at rejse ud for at begå fobrydelser skal fængsles, ligesom deres opholdsgrundlag skal vurderes.

Signalet skal være så tydeligt, at det ikke er til at tage fejl af for selv den mest tungnemme: I Danmark vil vi ikke finde os i, at der her i landet opholder sig personer, hvis sympati ligger hos en forbryderorganisation som Islamisk Stat. Danmark er ikke deres land længere, hvis de aktivt medvirker til forbrydelser i Syrien og Irak. Så har de selv valgt Danmark og den vestlige civilisation fra.