Politik

Derfor skal dyresex forbydes: – Danmark kan blive helleland

Der har ikke været flertal i Folketinget, og Dyretisk Råd mener ikke, at det er nødvendigt at indføre forbud.

Alligevel håber fødevareminister Dan Jørgensen, at der nu er mulighed for at indføre et forbud mod sex med dyr i Danmark. Det skyldes, at Danmarks nabolande – senest Sverige i april – har indført forbud mod dyr.

- Når Sverige gør det (har indført et forbud, red.) opstår der en risiko for, at Danmark kan blive en slags helle for mennesker, der har den slags tilbøjeligheder. Det kan vi blive kendt for ude i verden - at vi er et land, som man kan tage til, hvis man vil have sex med dyr. Det synes jeg da heller ikke er rart.

Derfor håber han nu at kunne overbevise de mennesker, der tidligere har været skeptiske i forhold til at forbyde dyresex.

Omfanget af dyresex er ikke kendt

Dyresex er allerede forbudt i Danmark, hvis dyret lider overlast, men problemet med den formulering er ifølge ministeren, at det er svært at bevise, om et dyr lider overlast.

- Det er jo ikke kun fysisk overlast – det er også psykisk overlast. Dyret kan jo ikke sige nej. Vi må bruge et forsigtighedsprincip.

Dan Jørgensen erkender, at man ikke kender til omfanget af sex med dyr i Danmark.

- Et overgreb er jo et overgreb – der skal selvfølgelig ikke være overgreb på dyr i Danmark. Det handler for mig ikke om seksualmoral - jeg er sikkert snerpet, men det er ikke derfor jeg foreslår det. Det gør jeg, fordi der er en fare for at dyret lider overlast.