Langballe: Thorning mister en skarp profil

Det er et stort tab for regeringen og Helle Thorning-Schmidt, at justitsminister Karen Hækkerup nu forlader sin post for at blive direktør for Landbrug og Fødevarer.

Det siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.

- Regeringen mister en meget skarp profil. Hækkerup var tiltænkt en meget væsentlig og fremtrædende rolle i den kommende valgkamp, ikke mindst på rets- asyl- og flygtningeområdet. Det er et stort tab for regeringen, siger han.

Samtidig føjer Hækkerup med sin exit endnu et kapitel til fortællingen om en S-R-regering, der har haft usædvanlig mange rokader.

- Hver gang har statsministeren sagt, at denne rokade er forhĂĄbentlig den sidste. Nu stĂĄr man sĂĄ med endnu en rokade.

Og det kan komme oppositionen til fordel.

- Politiske modstandere kan bruge det til at tegne et billede af, at nu begynder folk at springe fra den synkende skude. Det er nu, man skal sikre sig en karriere, hvis man ikke lyster sidde i opposition i de næste år. Det er irriterende for regeringen. Det er også påfaldende, at Karen Hækkerup springer fra så stor en post, siger Anders Langballe.

TV 2 NEWS følger dagens ministerrokade tæt. Se TV 2 NEWS ved at klikke her

Historien kort: Ny ministerrokade

Fredag erfarede TV 2, at Karen Hækkerup (S) går af som justitsminister.

Hækkerup skal være direktør for Landbrug og Fødevarer.

Det er et endegyldigt farvel til politik, siger hun.  Et tab for Thorning, lyder vurderingen.

Nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bliver ny justitsminister. Et overraskende valg, siger TV 2’s politiske redaktør.

Henrik Dam Kristensen er ny beskæftigelsesminister.

Statsministeren præsenterer de nye ministre pĂĄ Amalienborg kl. 10.15.

Dette er Helle Thorning-Schmidts 8. rokade.