Politik

Landbrug og Fødevarer: Hækkerup forstår landmændene

 Landbrug & Fødevarer glæder sig til at se afgående justitsminister Karen Hækkerup (S) som ny leder for organisationen. Hun afløser adm. direktør Søren Gade, som for nylig forlod organisationen, fordi han var utilfreds med ledelsesstrukturen.

 Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, hæfter sig ved, at Karen Hækkerup i sin korte periode som fødevareminister forstod, hvordan landmænd forbedrer sig og tjener flere penge til Danmark.

 - Jeg er utrolig glad for, at Karen Hækkerup har sagt ja til at stå i front for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er fremragende til at kommunikere og sætte retning. Hun har via sine mange topposter i politik fået en unik viden og indsigt i, hvordan man skaber politiske resultater, siger Martin Merrild i en pressemeddelelse.

 - Derfor er Karen Hækkerup den helt rette til at synliggøre, hvordan den samlede fødevareklynge - med de bedst mulige rammevilkår - kan bidrage endnu mere til det danske samfund.

 Martin Merrild mener, at Karen Hækkerup som fødevareminister begejstrede både landmænd og fødevarevirksomheder. Samtidig forklarede hun, hvordan Danmark får fuldt udbytte af et af Danmarks største eksporterhverv.

 - Karen Hækkerup viste i sin tid som fødevareminister, at hun forstår, hvordan verdens bedste landmænd kan blive endnu bedre, og tjene endnu flere penge hjem til det danske samfund. Selv om mange landmænd lige nu har det økonomisk svært, så er det vigtigt at holde fokus på, at fremtiden på lidt længere sigt ikke er så sort, som den har været, siger Martin Merrild.

 - Her vil Karen Hækkerup være et kæmpe aktiv for det samlede fødevareerhverv, siger han.

TV 2 NEWS følger dagens ministerrokade tæt. Se TV 2 NEWS ved at klikke her

Historien kort: Ny ministerrokade

Fredag erfarede TV 2, at Karen Hækkerup (S) går af som justitsminister.

Hækkerup skal være direktør for Landbrug og Fødevarer.

Det er et endegyldigt farvel til politik, siger hun.  Et tab for Thorning, lyder vurderingen.

Nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bliver ny justitsminister. Et overraskende valg, siger TV 2’s politiske redaktør.

Henrik Dam Kristensen er ny beskæftigelsesminister.

Statsministeren præsenterer de nye ministre på Amalienborg kl. 10.15.

Dette er Helle Thorning-Schmidts 8. rokade.