Hækkerup: Et tilbud jeg ikke kunne sige nej til

Der kom et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Fristelsen var for stor og jeg har så meget mod på at springe ud i det nye, siger Karen Hækkerup, efter at det netop er kommet frem, at hun forlader jobbet som justitsminister til fordel for jobbet som direktør i Landbrug og Fødevarer.

Hun understreger, at valget er et endegyldigt farvel til dansk politik.

- Helle sagde tillykke til mig. Hun sagde, hvor er jeg ked af at høre det. Menhvor jeg er stolt af, at man kan bruge dig, selvom jeg er pokkers ærgerlig over, at du tager afsted. Det var en statsminister med format, fortsætter Karen Hækkerup, som understreger, at hun har været glad for at være en del af regeringen.

- Jeg er ked af at skulle forlade holdet, men jeg kan ikke være to steder på en gang, siger hun og tilføjer, at hun stod i et stort dilemma.

Hun glæder sig nu til at kunne fordybe sig i sit nye job - og at hun fremover "ikke altid skal kunne svare i det samme øjeblik, som spørgsmålet er stillet".

Karen Hækkerup var i fire måneder fødevareminister og i den forbindelse fik hun skabt en god kontakt til Landbrug og Fødevarer, fortælller hun. Dog understreger hun samtidig, at hun ikke selv har været opsøgende i forhold til stillingen og at hun "vil være socialdemokrat til jeg går i graven".

TV 2 NEWS følger dagens ministerrokade tæt. Se TV 2 NEWS ved at klikke her

Historien kort: Ny ministerrokade

Fredag erfarede TV 2, at Karen Hækkerup (S) går af som justitsminister.

Hækkerup skal være direktør for Landbrug og Fødevarer.

Det er et endegyldigt farvel til politik, siger hun.  Et tab for Thorning, lyder vurderingen.

Nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen bliver ny justitsminister. Et overraskende valg, siger TV 2’s politiske redaktør.

Henrik Dam Kristensen er ny beskæftigelsesminister.

Statsministeren præsenterer de nye ministre pĂĄ Amalienborg kl. 10.15.

Dette er Helle Thorning-Schmidts 8. rokade.