Politik

Løkke om krisen: Nu er det en lukket bog

Lars Løkke Rasmussen vil ikke tale om det. Det, der skete den 3. juni. Da Venstres hovedbestyrelse mødtes i Odense, da Lars Løkke Rasmussen skulle forsvare sin position som Venstre-formand, og da han kom ud - som formand.

Venstre har netop afholdt landsmøde i Herning, og her blev der fra flere sider nævnt krisen i juni, da Lars Løkke Rasmussens formandsskab var på spil. Næstformand Kristian Jensen sagde, at der var hyggeligere i Herning end i Odense. Men formanden selv ville oven på en weekend med landsmøde ikke bruge mange ord på at tale om dengang i Odense.

- Det har ikke fyldt noget hos mig. Det er en lukket bog, siger Lars Løkke Rasmussen i et interview med TV 2's politiske redaktør, Anders Langballe.

Til gengæld har der i Herning været én afgørende ting på dagsordenen for den genvalgte formand:

- Der har været én ting på spil: Og det var, om vi magtede effektivt at få sat scenen til det, dansk politik handler om. Nemlig at der skal være valgkamp om lidt. Og det er en valgkamp, som Venstre har ambition om at gå ind i for at genvinde nøglerne, så det er det, det her landsmøde har handlet om. Det har været på spil, og jeg synes jo sådan set, at missionen er lykkes, for nu er 1.500 Venstre-folk draget hjem besjælet af en og kun én tanke: Nemlig at vinde næste folketingsvalg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Selvom opbakningen til formanden er der, så render de tidligere kritikere stadig rundt i partiet. Blandt andre Ejvind Jakobsen, formand for årets vælgerforening.

- Vi er der stadigvæk, og vores holdning er ikke ændret, men forholdene vi arbejder under: Dér klapper vi hælene sammen og siger, sådan er det så. Lars har forhåbentligt lært af det her, Venstre har som helhed lært af det her, siger han til TV 2.

Formanden mener også, at han selv har lært noget af den periode af formandskabet. 

- Jeg har lært, at jeg skal koncentrere mig om det, der er min opgave, og som jeg lige er blevet genvalgt til ved akklamation: nemlig at føre Venstre frem til valgsejr.

Se dele af interviewet med Lars Løkke Rasmussen i videoen ovenfor.