Farvel til Barfoed: Søren Pape er nu ny K-formand

Til stående klapsalver er Søren Pape Poulsen netop blevet valgt til De Konservatives nye formand på partiets landsråd i København.

- I mit postnummer deler vi normalt ikke så meget ros ud, men tak for det. Jeg glæder mig til at være jeres nye formand, lød det kort fra Søren Pape Poulsen, der skal holde sin første store tale senere lørdag på De Konservatives landsråd.

Der venter nu Søren Pape Poulsen et stort arbejde med at løfte partiet i meningsmĂĄlingerne frem mod valget, som kommer inden 15. september næste ĂĄr.  

Selv efter knap to mĂĄneder med Pape i spidsen ligger De Konservative ifølge en ny mĂĄling fra Megafon fortsat til 5,3 procent af stemmerne. Dermed har Søren Pape Poulsen indtil nu ikke formĂĄet for alvor at løfte partiet fra det skuffende valgresultat i 2011 pĂĄ 4,9 procent af stemmerne.

 Det arbejde begynder dog først for alvor nu, mener Pape:

 - Jeg glæder mig til at præsentere projektet, som vi skal gĂĄ til valg pĂĄ. Jeg gĂĄr til opgaven, fordi jeg har lyst til det. Men vi skal kæmpe for det i fællesskab, siger Søren Pape Poulsen.

Kære kaptajn Barfoed

Det var den afgående formand, Lars Barfoed, der efter ord fra Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, indstillede Søren Pape Poulsen som partiets næste formand - og uden modkandidater blev Søren Pape Poulsen altså valgt.

- Kære Lars. Du har været en del af Det Konservative Folkeparti, så længe jeg kan huske. Vi har sparret med hinanden og vi har udviklet politik sammen. Du påtog dig rollen som kaptajn, da der var brug for en sikker hånd på roret – du formulerede straks et konservativt kompas, som vi kunne navigere efter.

Michael Ziegler roste Lars Barfoed for "at have placeret partiet helt rigtigt" i forbindelse med folkeskolereformen, hvor partiet har sat hælene i over for de lektiecaféer på skolens område, som eleverne skal deltage i.

 Ziegler rundede ogsĂĄ "dansk politiks mest omtalte og berømte hĂĄndtryk" mellem Lars Barfoed og de Radikales daværende leder Margrethe Vestager under valgkampen i 2011, som Barfoed siden er blevet kritiseret for, og som er blevet betegnet som en taktisk brøler af Barfoed.

Barfoed: Tak for de alt for venlige ord

Ziegler var en central figur i det formandsskifte, der nu har ført Søren Pape Poulsen til tops, og da Lars Barfoed efterfølgende indtog talerstolen for at holde sin takketale, var det da ogsĂĄ med et skævt smil.

 - Tak til Michael (Ziegler, red.) for de meget venlige ord. De alt for venlige ord. 

Han sagde videre:

- Det er lige før jeg fortryder. Ej – bare rolig. Det gør jeg ikke. Jeg står her, fordi jeg vil foreslå en ny formand for vores parti, sagde Lars Barfoed og kaldte de sidste 3,5 år som formand for partiet for spændende, interessante og en smule udfordrende.

- Et stærkt samarbejde er og vil være helt nødvendigt for, at vi kan genvinde den styrke, som vores konservative værdier fortjener. Når nogen spørger mig, hvordan det går med partiet, har jeg sagt: Det går faktisk rigtig godt – bortset fra meningsmålingerne, lød det fra Lars Barfoed.