Politik

Thorning til klimatopmøde: FN regner med Danmark

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt har FN’s generalsekretær, Ban Ki-Moon, til dagens ekstraordinære klimatopmøde sat sin lid til, at blandt andet Danmark vil sætte et pres på de øvrige lande for at opnå enighed om klimamål. Helle Thorning-Schmidt deltager sammen med 120 andre stats- og regeringschefer i klimatopmødet i New York i USA.

- Vi kommer ikke ud med et konkret dokument og aftalte resultater. Hovedopgaven er at lægge så meget pres som muligt på landene om, at de skal handle, så vi i 2015 i Paris kan få en mere bindende aftale. Min opgave – og dét som Ban Ki-moon har bedt mig om – er at lægge et pres og byde ind med, hvad vi selv kan i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt til TV 2.

Hun siger videre:

- Selvfølgelig kommer jeg med noget, når jeg er her. Jeg har haft mange samtaler med Ban Ki-moon om klimaforandringer – vi var bl.a. i Grønland i marts. Og han regner med Danmark, og det skal selvfølgelig ikke være forgæves.