Enhedslisten: Pas-forslag får ingen effekt

Forslaget fra den radikale formand Morten Østergaard, om at kunne fratage danskere, der planlægger at rejse til Syrien for at gå i hellig krig, deres pas, får en kølig modtagelse hos støttepartiet Enhedslisten.

Retsordfører Pernille Skipper understreger overfor TV 2, at partiet er villige til at diskutere situationen med regeringen, men at det radikale forslag måske ikke er den bedste løsning.

- Jeg synes umiddelbart, at det lyder som om, at man lige strammer den nok, at man vil tage passet fra mennesker, som ikke er dømt for at have begået noget kriminelt, siger hun til TV 2 NEWS.

Pernille Skipper tvivler på, at forslaget vil have en effekt, fordi hun mener, at personer der vil tage i hellig krig i udlandet, nok skal finde en vej ud af landet.

- Kommer det her til at have en reel effekt? Det tror jeg ikke. Jeg tror, at det er endnu vigtige, at man diskuterer forbyggende arbejde, siger hun.

S har tidligere afvist forslag

Dermed lægger hun sig på linje med den tidligere socialdemokratiske Justitsminister Morten Bødskov, der før har afvist forslaget om at fjerne pas, da det for et år siden kom fra de borgerlige partier.

Dengang sagde Morten Bødskov til Politiken.

- Man ville jo skulle bevise ved en domstol, at de pågældende planlægger at rejse til Syrien, men dels fortæller de det jo ikke altid, og dels rejser de ofte til andre lande først. Derfor mener jeg, at PET’s ressourcer er bedre udnyttet på andre måder end ved at bruge mange timer foran en dommer for at få inddraget pas, sagde han til avisen.