Politik

Trods lækket dokument: - Jeg skal ikke være miljøkommissær

Et dokument lækket til det uafhængige onlinemedie EurActive skulle angiveligt vise den kabale, som EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, er ved at lægge.

Hvis lækket viser sig at være sandt, står Margrethe Vestager til at blive ny miljøkommissær – og får dermed ikke en af de tunge poster, som både hun og statsminister Helle Thorning-Schmidt ellers håbede på.

Men Margrethe Vestager selv regner ikke med at blive ny miljøkommissær, fortæller hun til TV 2 NEWS.

- Det tegner inden for det økonomiske felt, siger Vestager og tilføjer, at det skal forstås ret bredt:

- Det strækker sig lige fra handel og konkurrence til banker og indre marked. Der er ret meget arbejde, som skal gøres der.

På trods af dokumentet fra EurActive, der nu florerer i pressen, så forventer Margrethe Vestager bestemt ikke at blive miljøkommissær:

- Jeg ville i hvert fald være lidt forsigtig, før jeg satte hele pensionsformuen på det, siger hun med et smil og forklarer, hvorfor hun ikke tror, at Jean-Claude Juncker giver hende denne post:

 - Så ville jeg nok have hørt det først.

- Jeg har haft en samtale med ham, som svarer til det, vi tidligere har talt med Juncker og hans kabinet om, og det ser ok lovende ud inden for det økonomiske felt, siger Vestager.

Se hele TV 2-interviewet med Margrethe Vestager øverst i artiklen – og hør, om hun så i stedet gør sig nogen forhåbning om at blive EU’s vicepræsident.

Få desuden EU-ekspert Lykke Friis’ vurdering af, hvorvidt Vestager bliver ny miljøkommissær i videoen herunder: