Politik

Søren Espersen i modvind efter tweet: Pinligt med tyrkisk hjemmepublikum

- Beskæmmende og pinligt med et tyrkisk hjemmepublikum i Odense... Er indvandrerne danske eller tyrkere?!?

Sådan skrev Dansk Folkepartis Søren Espersen onsdag aften på sin Twitter-profil, mens Danmark spillede landskamp mod Tyrkiet i Odense. Udenrigsordføreren var dermed tilsyneladende ikke helt tilfreds med, at de tyrkiske fans også sad på hjemmebanetribunen. 

Den melding har siden mødt stor modstand, både fra Søren Espersens politiske kollegaer i Folketinget og fra andre Twitter-brugere.

En af dem, der har taget til tasterne, er arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R), der selv sad på stadion og fulgte landskampen.

- Jeg kan ikke se problemet. Folk er forskellige. Feks sidder jeg tæt på 4 med tyrkisk baggrund, der holder med DK, skriver han i en kommentar til Søren Espersens 'tweet'.

Og Nadeem Farooq bliver bakket op af flere andre.

- Skal danskere bosat i udlandet heller ikke heppe på danskere, når de spiller i deres 'nye' hjemland?, spørger en Twitter-bruger.

En anden undrer sig over, hvordan integration og bestemte fodboldhold hænger sammen.

- Hvis integration forudsætter at man hepper på et bestemt fodboldhold, må jeg levere mit rødbedefarvede pas tilbage, skriver Twitter-brugeren, mens en tredje skriver:

- Har simpelthen ikke ord for hvor tåbeligt dit tweet er... bliver man mindre dansk af at holde med Tyrkiet i en FODBOLD kamp??

tv2.dk forsøger at få en kommentar fra Søren Espersen.

Danmark endte med at tabe 1-2 til Tyrkiet.