Politik

Thorning: Danskerne skal have bedre chancer for at overleve kræft

Den kommende uge står i sundhedens tegn for regeringen, der på torsdag fremlægger deres bud på en ny sundhedspakke til fem milliarder.

I den anledning besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt og sundhedsminister Nick Hækkerup i dag Odense Universitetshospital, hvor de blandt andet skulle høre om kræftbehandling.

- Når vi fremlægger vores sundhedsudspil om ganske få dage, så handler det blandt andet om, at vi skal sikre, at  vi i Danmark overlever kræft bedre. I dag er det desværre sådan, at hvis man får kræft i Danmark, så er chancen for overlevelse ikke lige så god, som den for eksempel er i Sverige, sagde Thorning og fortsatte:

- Det handler om, at de praktiserende læger skal blive bedre til at opdage kræft, og sende patienterne videre på det rigtige forløb. Jo hurtigere vi får fat i patienterne, jo bedre. Det er overskriften for vores arbejde, når det handler om den frygtelige sygdom, kræft.

Med i udspillet er også et oplæg til at differentiere de tilbud, som sundhedsvæsnet tilbyder. Udspillet, som bliver præsenteret på torsdag, indeholder også et forslag om, at særligt udsatte grupper, specielt kortuddannede mænd, skal have tilbud om et årligt sundhedstjek.