Pape: Derfor fortæller jeg om homoseksualitet

De Konservatives nye leder, Viborgs 42-årige borgmester Søren Pape, har givet sit første store portrætinterview, efter han i sidste uge blev valgt som Lars Barfoeds afløser.

I et interview til Fyens Stiftstidende fortæller Søren Pape, at han er homoseksuel, og han forklarer til TV 2, at han faktisk helst havde været fri for at fortælle det:

- Jeg synes faktisk ikke, det er noget, som vedkommer andre end mig selv, men jeg kan konstatere, at både jeg og vores pressetjeneste er blevet bombarderet med forespørgsler om det.

- Og et hvilket som helst interview jeg stort set har deltaget i, siden jeg blev leder af partiet, der er man kommet ind på mit privatliv, og det har været helt tydeligt, at journalisterne – og det er jo dygtige folk – de har jo deres kilder og vidste det.

- Det var helt tydeligt for mig, og så tænker jeg, så kan jeg jo lige så godt sige det, hvis det kan tage brodden af det, for jeg vil jo helst tale om partiets politik, fortæller Søren Pape.

Partilederen bryder sig ikke om, at han på sin vis føler sig presset til at fortælle åbent om sin homoseksualitet.

- Jeg synes sĂĄdan principielt, at det er meget forkert.

- Jeg mener, at ethvert menneske i dette land, og hvilket som helst andet land, har ret til privatliv, siger Søren Pape, der er ikke mener, han skylder befolkningen at fortælle om sine private forhold.

Han vælger dog alligevel at være åben om sin homoseksualitet af frygt for, at emnet ville komme til at overskygge hans politiske budskaber for de Konservative, fortæller han til TV 2.

Du kan se hele interviewet med Søren Pape i videoen øverst, hvor han også forklarer, hvordan han vil agere i forhold til spørgsmål om homoseksuelles rettigheder som for eksempel retten til at blive gift i folkekirken.

Søren Pape Poulsen

Alder: 42 ĂĄr

Uddannelse: Speditør

Har arbejdet som lærer

ByrĂĄdsmedlem i Viborg siden 2002

Borgmester siden 2010

Medlem af Kommunernes Landsforenings bestyrelse og Internationale Udvalg.