Politik

Støjberg om hævntørstig imam: Smid ham ud af Danmark

Står det til Inger Støjberg, Venstres politiske ordfører, er Grimhøjmoskeens imam, Abub Bilal Ismails, snart på vej ud af landet på en énvejsbillet.

- Vi skal have undersøgt hans opholdsgrundlag her i Danmark. For jeg mener slet ikke, han hører til i Danmark. Hvis man kommer med den slags udtalelser og på den måde skubber sin tro foran sig i en fuldstændig forkvaklet kamp mod vestlige værdier, så hører man ikke til i Danmark. Og derfor kan jeg kun håbe, at vi kan sende ham ud af landet, siger Støjberg til TV2 News.

Reaktionen kommer efter offentliggørelse af en video af Abub Bilal Ismails prædikener i Berlin sidste uge.

Her raser han over den voldsomme konflikt i Gaza, hvor mindst 630 palæstinensere og 30 israelere er blevet dræbt:

- Allah, dræb de zionistiske jøder. Det er en nem opgave for dig. Tæl dem og dræb hver eneste af dem, siger imamen i klippet.

Inger Støjberg vil nu have undersøgt om de udtalelser overtræder den danske lovgivning:

-  Jeg vil gerne have vurderet, om det er lovligt og inden for rammen af lovgivningen at sige de her ting. Det vil jeg tro, at det ikke er. Vi har en lov, der siger, at man ikke må opfordre til terrorisme eller drab; det vil være meget relevant at se, om imamen holder sig indenfor lovgivningen.

Inger Støjberg er ikke den eneste politiker, der har reageret på Abu Bilal Ismail opfordrer til drab på zionistiske jøder.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, har foreslået, at man helt lukker Grimhøjmoskeen i Aarhus, som Abu Bilal Ismail har tilknytning til.

Men det mener Støjberg ikke umiddelbart er en god idé.

- Vi lever som sagt i et samfund, der bygger på frihedsrettigheder. Derfor mener jeg, det er vigtigere at gribe fat om nældens rod; i dette tilfælde imamen og få ham sendt ud af landet, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre.

Socialdemokratiets integrationsordfører, Trine Bramsen, har kaldt imamens udtalelser for 'forfærdelige', mens den radikale integrationsminister, Manu Sareen heller ikke mener, at de hører hjemme i Danmark. Heller ikke han går umiddelbart ind for at lukke Grimhøjmoskeen.

- Det er sådan, at man ikke bare kan lukke moskeer. Det, man kan gøre, er at se på hele området omkring godkendelse af trossamfund. Og om man kan fratage trossamfund deres godkendelse. Det er noget af det, vi skal kigge på efter sommerferien, siger Sareen til TV2 News.

Imamen, det hele handler om, har over for TV2 bekræftet, at han står ved sin prædiken, men understreger dog, at hævntørsten kun er rettet mod jøder i Israel, der kæmper mod palæstinenserne:

- Det, jeg har sagt i Berlin, det er normalt. Jeg har fortalt om zionisme. Jeg mener kun de zionister, der dræber os. For jeg ved, at der også er jøder, der er gode. Så jeg mente dem, der dræber os i dag, siger Abub Bilal Ismail.