Politik

Analyse: Besparelser sluger ældre-milliard

I november sidste år kunne regeringen sammen med Venstre og Konservative præsentere en finanslovs-aftale med et "markant løft af ældre-området" på én mia. kroner, men nu viser en ny analyse fra fagforbundet Fag og Arbejde (FOA) at kommunerne i Danmark budgetterer med at bruge 1,37 mia. kroner mindre på de ældre i forhold til i fjor, skriver Jyllands-Posten.

I FOA har man analyseret de netop offentliggjorte nøgletal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet for kommunernes udgifter i 2014.

- Vi ser her, at Folketinget beslutter at nu skal der ske en styrkelse af ældreområdet, men i virkeligheden er der kun lige knap og nap nok til at opretholde status quo. Og hvis det går som de foregående år, hvor kommunerne har brugt mindre end budgetteret, så er vores frygt selvfølgelig, at serviceniveauet til de ældre både i plejecentre og egen bolig nok engang bliver sænket, siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, til Jyllands-Posten.

Han peger overfor Jyllands-Posten på, at siden kommunerne siden krisen satte ind i 2008 har skåret cirka fem millioner timer i hjemmeplejen væk.

- Det er jo to parallelle virkeligheder, hvor virkeligheden på Christiansborg handler om, at man vil gøre mere for de ældre, mens virkeligheden i kommunerne er, at de ældre dem kan vi godt spare på en gang til, siger Dennis Kristensen til Jyllands-Posten.