Politik

DF’er om bådflygtninge: Har ikke ondt af dem, der drukner

Når afrikanske flygtninge vælger at hoppe ombord på en overfyldt fiskerbåd og krydse Middelhavet til det sydlige Italien i håbet om en bedre tilværelse, er det deres egen skyld, hvis rejsen går galt.

Nogenlunde sådan kan udtalelserne fra Dansk Folkepartis byrådsmedlem fra Herning Kasper Ravn Fredensborg tolkes.

Udtalelserne kommer efter, at den tidligere folketingspolitiker Naser Khader torsdag aften skrev en blog, hvori han kom med sit syn på de afrikanske bådflygtninges forhold.

- Ingen kan forestille sig, hvor rædselsfuldt det er at være tvunget til at flygte i en overfyldt fiskekutter med 800 andre til pris på et sted mellem 1.000-2.000 USDollars pr person! Jeg har flere familiemedlemmer som har prøvet turen, og de fortæller at bådturen fra nordafrika til Syditalien, hvor flere døde undervejs, er næsten lige så slem som oplevelserne af borgerkrigen i Syrien, skriver Naser Khader på sin Facebook-profil og linker til bloggen.

Opslaget på Facebook blev flittigt kommenteret, og en af dem, der blandede sig, var Kasper Ravn Fredensborg. Og DF’eren var bestemt ikke enig.

- De kunne jo også bare lade være!, skriver han og fortsætter:

- Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de der drukner på den fare fulde tur! Deres valg deres skæbne!, skriver Kasper Ravn Fredensborg.

Den udmelding blev hurtigt mødt af et svar fra Naser Khader:

- Kasper Ravn Fredensborg - Man må gerne have lidt empati og forståelse for de stakkels mennesker - du bliver hermed blokeret - din store egoistiske idiot!