Politik

Politi langer ud efter ung LA-politiker

Det skabte stor debat på de sociale medier, da næstformanden i Liberal Alliances ungdom, Nicolai Oster tidligere på ugen offentliggjorde en video, hvor han blev nøgen-visiteret af politiet, der mistænkte ham for at have euforiserende stoffer på sig.

Videoen har nu fået formanden for Københavns politiforening, Michael Bergmann Møller til at rejse kritik mod den unge politikers metoder.

- Problemet er, at mine kollegaer konstant skal finde sig i at blive filmet, når de passer deres arbejde. Det har ikke noget at gøre med, at vi vil skjule det, vi laver. Det har noget at gøre med, at vi har brug for arbejdsro, siger han.

Nicolai Oster mener ikke, at politiet havde et gyldigt mistanke-grundlag, der berettigede dem til at tilbageholde ham.

- Der er utallige mennesker hver eneste dag, der oplever at blive udpeget tilfældigt, fordi de opholder sig i nærheden af en metrostation. Mange oplever at blive visiteret og endda blive lyst ned i underbukserne med en lommelygte. Det tror jeg er mere krænkende, end at en betjent får filmet sit arbejde, siger Nicolai Oster.

Han mener derfor, at det var fuldt berettiget, at han videodokumenterede hændelsen.

- Det har jo tydeligt vist sig at være fornuftigt. Der havde aldrig kommet en sag ud af det, hvis jeg ikke havde dokumenteret det, siger han.

Michael Bergmann Møller påpeger, at det er et stort problem, at det ikke er til at vide, om der er redigeret i de videoer, der bliver lagt på nettet af politiet.

Han mener i stedet, at man skal gå til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, hvis man er utilfreds med politiets arbejde.

  • Han burde have klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed og vedlagt videoen til dem i stedet for at ligge den på nettet, siger han.