Politik

'Er træt af Venstrefolk fra Sønder Røv': VU-formand forklarer kritisk tweet

- Jeg kan forstå, at der er blevet spekuleret en del i, om det er fordi, jeg har noget imod jyder, siger Jens Husted, formand for Venstres Ungdom, om en udmelding, han er kommet med på det sociale medie Twitter, hvor han skriver:

- Er træt af Venstrefolk fra Sønder Røv, der himler op i pressen - i stedet for at vente til tirsdagens HB-møde (hovedbestyrelsesmøde, red.), lyder Jens Husteds tweet om den tiltagende interne kritik af partiformand Lars Løkke Rasmussen:

Når du skriver Sønder Røv i dit tweet, er det så fordi, du mener, at det er provinsen, den er gal med?

- Altså nu er jeg jo selv fra Jylland, så jeg tror bare, at det var en smule kreativitet fra min side, siger Venstre Ungdom-formanden.

Han forklarer i stedet sit tweet således:

- Jeg synes jo, at Venstre lige nu er et parti i krise, og vi er udfordret til langt over begge ører, og derfor synes jeg egentlig, at vi skal tage de her slagsmål inden døre.

- Og der appellerer jeg bare til sammenhold og til, at vi står sammen mod Helle Thorning, for der er jo ikke nogen tvivl om, at det er hende, der profiterer på al den her ballade.

De mange Venstre-politikere, der - efter de seneste ugers fokus på Lars Løkke Rasmussens tøj, hans families partibetalte tur til Mallorca og det skuffende resultat ved valget til Europa-Parlamentet - har luftet deres kritik af formanden i medierne, burde vente med at ”himle op” til efter på tirsdag, mener Jens Husted.

- Der er jo et hovedbestyrelsesmøde på næste tirsdag, hvor der er rig mulighed for at stille spørgsmål og komme af med de frustrationer, man måtte ligge inde med.

Lars Løkke Rasmussen indkaldte kort efter offentliggørelsen af valgresultatet, hvor Venstre skuffende tabte en plads i Europa-Parlamentet, til hovedbestyrelsesmøde.

Det bliver holdt den 3. juni i Odense, hvor 134 af partiets medlemmer skal mødes og blandt andet diskutere, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen skal fortsætte som formand partiet.

Se hele interviewet med VU-formand Jens Husted i videoen øverst i artiklen.