Politik

V-politiker: Jeg anerkender ikke valgresultatet

Der var masser af skuffelse at spore blandt Venstres politikere i aftes, da valgresultatet viste, at partiet var røget ned på bare to mandater i Europa-Parlamentet.

En af de skuffede var folketingsmedlemmet Thomas Danielsen, der gik på Twitter og skrev en noget kontroversiel melding:

- Jeg anerkender simpelthen ikke resultatet. Det er åbenlys uvidenhed. Klart ja til patenten og klart ja til DF! Der er noget galt i Danmark.

Dagen derpå trækker politikeren dog lidt i land.

- Det er klart, at det, jeg skrev, ikke skal tages bogstaveligt. Jeg går altså ind for demokrati, siger Thomas Danielsen til tv2.dk.

Hans skuffelse går på, at danskerne tilsyneladende ikke har sat sig grundigt ind i, hvad det er, de stemmer på, når det både kan blive et klart ja til patentdomstolen - og en stor sejr til EU-skeptiske Dansk Folkeparti samtidig.

- Det vidner om en uvidenhed om, hvad vi er gået til valg om. Jeg har også hørt mange sige, at de ikke rigtig havde sat sig ind i, hvad de skulle stemme på.

- Med mine EU-positive briller er jeg selvfølgelig ikke vildt begejstret. Danmark siger ja til patentdomstolen men samtidig også ja til Morten Messerschmidt, der står for det modsatte.

Dansk Folkeparti fik flere end hver fjerde stemme ved søndagens valg. 62,5 procent af vælgerne stemte ja til patentdomstolen.