Politik

V-kandidat på vippen: Jeg har kun sovet tre timer

Morten Løkkegaard må leve videre i uvished til alle de personlige stemmer er talt op. Får han endnu en periode i Europa-Parlamentet, eller bliver han den kandidat, der rammes hårdest af Venstres valgnederlag i går?

- Jeg har det fint. Jeg har fået sovet hele tre timer i nat. Og så vil jeg sige, at jeg er ret afklaret med den del her, siger Morten Løkkegaard mandag morgen, da han er på vej ind til Venstres gruppemøde på Christiansborg.

- Jeg har aldrig haft nogen forventninger til, at det skulle være de personlige stemmer, der afgjorde det.

Venstre blev EP-valgets helt store taber. Blot 16,7 procent af stemmerne tilfaldt partiet – og det betyder, at Venstre blot kan sende to parlamentarikere til Bruxelles. Den ene bliver sandsynligvis spidskandidat Ulla Tørnæs, mens det andet mandat kan tilfalde både Jens Rohde eller Morten Løkkegaard.

Morten Løkkegaard, er Venstre i krise?

- Ja, det må man sige.

Hvem har skylden for det?

- Det er vores allesammens skyld. Vi har alle et ansvar. Men jeg er da glad for at formanden tog sin del af ansvaret i går aftes.

Bør han gå?

- Det synes jeg ikke. Der er et enigt forretningsudvalg og folketingsgruppe, der har truffet en beslutning, og det er så status nu.

Hvis han påtager sig ansvaret for nedturen, hvordan kan han så samtidig være den rette mand til at føre partiet videre?

- Det må du spørge forretningsudvalget om. Vi har den leder vi har, og indtil der bliver truffet en anden afgørelse, er det ham, der er leder.  Og det står vi ved.

tv2.dk følger den personlige stemmeoptælling tæt og opdaterer løbende hele dagen. 

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets