Politik

Tørnæs: Jeg har intet medansvar for nederlag

Venstres spidskandidat, Ulla Tørnæs, mener ikke, at hun deler noget af ansvaret for valgnederlaget med Løkke.

Venstres spidskandidat til EU-Parlamentsvalget, Ulla Tørnæs, har ikke tænkt sig at dele ansvaret for valgnederlaget med sin formand, Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke tog sent søndag det fulde ansvar for partiets sviende valgnederlag. Og det roser Tørnæs:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de sidste dage af valgkampen overskyggede en negativ omtale af Venstre og særlig Lars Løkke Rasmussen fuldstændig EU-Parlamentsvalgkampen, så det var svært at trænge igennem med Venstres budskaber, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, det var rigtig flot af Venstres formand på den måde at påtage sig ansvaret for den tilbagegang, som vi desværre har fået.

Spørgsmål: Har du ikke et medansvar som spidskandidat?

- Det mener jeg faktisk ikke. Vi har kørt en valgkampagne til ug (perfektion, red.), og jeg har rundt omkring kun fået anerkendelse for den indsats, som jeg har ydet, så det mener jeg faktisk ikke.

Ulla Tørnæs blev kastet lidt hovedkulds ind i valgkampen, da den hidtidige spidskandidat, Ellen Trane Nørby, pludselig meldte pas til opgaven, fordi hun var blevet gravid.

Det var en synligt mærket Lars Løkke Rasmussen, der i sin tale til partifællerne tog ansvaret for nederlaget og den krise, partiet er i.

Og han foreslog også at partiets hovedbestyrelse fremrykker deres planlagte møde for at vende valgnederlaget og dets årsager. Det skulle oprindeligt først holdes til august.

Et forslag, som Ulla Tørnæs kalder "fornuftigt".

- Det er rigtig fornuftigt, at hovedbestyrelsen nu får mulighed for at drøfte valgresultatet, lyder det fra Ulla Tørnæs.