Politik

Thulesen: Det skal vi bruge vores nye mandater til

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt blev valgets helt store sejrherre, og skaffede partiet hele fire pladser i Bruxelles. Og de nyvundne mandater skal nu veksles til indflydelse i Bruxelles. Sådan lyder meldingen fra partiformand Kristian Thulesen-Dahl dagen derpå.

- Vi skal bruge dem til at påvirke EU-politikken. Både selvfølgelig så meget vi kan i Europa-Parlamentet, men jo også at formå at få statsministeren, regeringen og Folketinget til at acceptere, at danskerne nok ønsker at være med i EU, men også ønsker, at EU skal bestemme mindre. Og det skal den danske EU-politik selvfølgelig også tilrettelægges efter, hvis man vil lytte til de her danskere. Så det er selvfølgelig vores opfordring til statsministeren og andre på Christiansborg.

Store grupper må åbne op

Morten Messerschmidt er under valgkampen blevet beskyldt for ikke at have nogen indflydelse i parlamentet, fordi han sidder i en af de små grupper, som de større grupper sjældent ønsker at samarbejde med.

- Nu har vi forleden haft besøg af et medlem fra det britiske konservative regeringsparti, Daniel Hannan, som også sidder i Europa-Parlamentet, og han ser meget gerne et samarbejde med Dansk Folkeparti her efter valget. Så det tyder på, at der er flere døre, der har åbnet sig for Dansk Folkeparti, og at vi derfor kan komme til at få større indflydelse i et kommende Europa-Parlament, end vi har haft i den sidste periode, siger Kristian Thulesen-Dahl.

- Men jeg vil også gerne understrege, at indflydelse jo også kommer af, at andre bliver nødt til at lytte til de skeptikere der er, ikke bare i Danmark, men også i andre lande. 

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets