Politik

Løkke til krisemøde med V-top i næste uge

Der er lagt op til endnu et dramatisk møde i Venstres top, når hovedbestyrelsen på Lars Løkkes opfordring skal samles og drøfte den krise, partiet er kastet ud i. 

TV 2 erfarer nu, at mødet bliver afholdt tirsdag den 3. juni i Odense.

Oprindeligt var planen, at Venstres hovedbestyrelse først skulle mødes igen i august. Men er for længe at vente, lød det i går aftes fra Lars Løkke, efter at valgnederlaget var en realitet. 

- Vi har brug for at slikke vores sår. Vi har brug for at tale med hinanden om, hvordan vi kommer videre. Derfor har jeg besluttet, at det er uholdbart at vi i Venstres hovedbestyrelse først mødes i august. I morgen vil jeg sørge for at indkalde hovedbestyrelsen inden alt for længe.

På mødet vil mere end 100 Venstre-medlemmer fra hele landet deltage. 

Vigtige spørgsmål ikke besvaret

Mødet kommer således mindre end to uger efter, at Venstres forretningsudvalg på et mere end tre timer langt møde diskuterede den tøj- og rejsesag, der har medført massiv kritik af partiformanden. 

Et enigt forretningsudvalg valgte at bakke op om Lars Løkke Rasmussen, mens politiske kommentatorer vurderede, at Venstre-formanden stadig ikke gav svar på de vigtigste spørgsmål om eksempelvis skattebetaling af de partibetalte goder.

Valgnederlag

Tøj- og rejsesagen er da også - ifølge Venstre selv - hovedforklaringen på, at partiet blev den helt store taber ved gårsdagens Europa-Parlamentsvalg. Her fik partiet blot 16,7 procent af stemmerne og mistede ligeledes et mandat, således at partiet nu blot har to pladser i parlamentet.

- Venstre er i krise, lød det fra Lars Løkke Rasmussen efter at resultatet lå fast. 

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets