Politik

Valgdeltagelse tegner til at blive over 56 procent

På trods af flot dansk sommervejr – og politikernes frygt for at det ville få indvirkning på stemmeprocenten ved dagens EU-valg og folkeafstemning – ser stemmedeltagelsen lige nu ud til at blive på cirka 56,7 procent, når det gælder EU-valget og 54,7 procent i forhold til folkeafstemningen om patentdomstolen. Det viser den seneste måling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken.

- Det er sådan set ganske udmærket. Det er kun overgået en gang, og det var ved valget i 2009, der var et lidt specielt valg, for dengang stemte vi også om tronfølgeloven, lyder det fra TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe.

Det tyder på stigende interesse for Europa-Parlamentsvalget, mener han:

- Men det betyder ikke, at de politikere, der stiller op til Europa-Parlamentet ikke kunne drømme om en højere valgdeltagelse – det kunne de helt bestemt, for valgdeltagelsen er lavere end ved kommunal- og folketingsvalg.

Politikerne - der dagen igennem på de sociale medier gang på gang har opfordret danskerne til at stemme – kan måske finde en lille trøst i, at Europa-Parlamentsvalget på Twitter har slået gårsdagens Champions League-finale af pinden, som mest søgte.