Politik

S og V: Messerschmidt har haft det for let

Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt, ser ud til at blive Europa-Parlamentsvalgets helt store vinder.

Men havde de øvrige partier gået hårdere til DF’eren i valgkampen, kunne udfaldet have været et andet.

Sådan lyder det nu fra Socialdemokraternes Emilie Turunen og Venstres Bertel Haarder i en specialudgave af magasinet 1240K.

- Det er jo et meget simpelt budskab, der køres ud med (fra Dansk Folkeparti, red.). Og det er nogle gange svært at slå, hvis man bare har to-tre nuancer i sit liv. Så er det lidt svært at konkurrere med et så klokkerent budskab, som jeg tror rammer ned i maven på rigtig mange danskere, siger Emilie Turunen om Dansk Folkepartis budskab om mere Danmark og mindre EU.

Den tidligere SF’er mener, at Socialdemokraterne og Venstre ikke har været gode nok til at forklare danskerne, at de også vil beskytte nationale interesser som velfærdsstaten.

- Det er ligesom blevet udfordret, og der var vi alt for sene, både Venstre og Socialdemokraterne, til at fortælle danskerne, at det tager vi meget alvorligt, fordi velfærdsstaten stadig er en national institution.

- Der har vi været alt, alt for sene til at sige, at det er vi bekymrede for, og at vi også vil levere nogle løsninger, der holder. Ikke bare som et slogan på en valgplakat, men også noget, der holder hele vejen igennem.

- Vi har givet ham for let spil. Han skulle have været udfordret politisk fra dag ét, siger Emilie Turunen.

Bertel Haarder: Hvad vil du, Messerschmidt?

Venstres tidligere Europa-parlamentariker Bertel Haarder mener, at Venstre har ført en god valgkamp, men han erkender, at Morten Messerschmidt kunne have været presset mere.

- Han skulle jo i højere grad have været spurgt: Hvad er det helt præcist, du vil gøre? Hvilken partigruppe, og hvilke udvalg er det, du vil arbejde i for at fremme det, du mener?

- Det meste af det han siger, har jo ikke noget med Parlamentet at gøre, men det er ikke rigtigt kommet frem, siger Bertel Haarder.

Du kan se hele debatten fra 1240K i videoen over artiklen.

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets