Inger Støjberg: Løkke-sager har presset partiet

Sagerne med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har "presset" partiet. Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at valgstedsmålinger viser en tilbagegang for partiet.

- Der skyller en skepsis ind over Europa, og det har ramt os – og der er ingen tvivl om, at personsagerne også har sat sit præg. Der er uomtvisteligt noget terræn og tillid, som vi skal have genvundet, siger Inger Støjberg til TV 2.

Hun mener ikke, at man direkte kan beskylde Lars Løkke Rasmussen for at have skadet valgkampen på trods af den sidste tids massive omtale af, at Venstre blandt andet har betalt tøj for 152.000 kroner til partiets formand:

- Jeg synes ikke, man kan sætte det op på den måde. Det er sjældent, at der ikke er flere nuancer i verden, end når I journalister spørger, og det er der også i den sag. Lars Løkke er en rigtig god chef og Christiansborgs bedste politiske håndværker, siger hun til Ritzau.

Tåbelig, idiotisk kommunikation fra Venstre

Venstres kandidat til Europa-Parlamentet, Jess Myrthue, opfordrede for en uge siden Venstres ledelse til at indkalde til et ekstraordinært møde i partiets hovedbestyrelse på grund af Lars Løkke Rasmussen bilagssag.

- Jeg har været kritisk over for en fuldstændig, tåbelig, idiotisk kommunikation fra Venstres side. Og den kommunikation har generet min egen valgkamp ganske betragteligt. Det hjalp, da Lars Løkke Rasmussen kom på banen og sagde ord. Det hjalp ganske betydeligt, men jo angiveligt ikke nok," siger Jess Myrthue til TV 2.

Kronprinsen i Venstre, Kristian Jensen, mener, at det går godt, når Venstre taler politik, og han vil ikke "kaste sig ud i spekulationer om, hvad der er årsagen til, at Venstre muligvis går tilbage." 

Lidegaard: Venstres medløb mod DF har skadet Venstre selv

Lige som Inger Støjberg peger også udenrigsminister Martin Lidegaard (R) på, at de EU-skeptiske partier har vundet frem - og det har skadet Venstre, siger han. 

- Det er tankevækkende. Det er især kombinationen af en ret stærk kandidat fra Dansk Folkeparti (Morten Messerschmidt, red.), og at der har været lidt for meget medløb fra især Venstre mod Dansk Folkepartis politik. Det må være Venstre-stemmer, der er røget til Dansk Folkeparti,” lyder det fra Martin Lidegaard.

Lige nu tegner der sig et billede af, at De Radikale får et mandat – partiet har ikke været repræsentereret i EU-parlamentet siden 2009.

Venstre ikke skyld i muligt K-mandat

Venstre holder til på Christinaborg, hvor partimedlemmer følger valget – og der er anderledes stille end på f.eks. Jazzhouse i København, hvor De Konservative holder til. På trods af dystre udsigter i meningsmålingerne op til valget, tyder det nemlig på, at Bendt Bendtsen ser ud til at kunne fortsætte som konservativ EU-parlamentariker.

Hvis det lykkedes for De Konservative at få et mandat, har det intet med kritikken af Lars Løkke Rasmussen at gøre, siger Bendt Bendtsen til TV 2.

- Vores fremgang har været i gang i flere måneder – Venstres problemer, tror jeg ikke, har den store betydning. Vi har markeret, at vi er blå bloks storebror i EU-Parlamentet. Det er det, der er ved at slå igennem.