Politik

Engell om prognose: En voldsom ørefigen til Venstre

Ifølge en ny prognose fra Megafon står Venstre til at få 18,2 procent af stemmerne til Europa-Parlamentsvalget.

Det er 2 procentpoint mindre end i 2009. Og også et stykke fra de meningsmålinger, der op til valget har spået Venstre mere end 20 procent af stemmerne.

- Det er en voldsom ørefigen, og det her er meget alvorligt for Venstre, hvis det viser sig at blive resultatet, siger Hans Engell til tv2.dk.

- Hvis de her tal holder, viser det, at den seneste bilagssag ikke har været en gratis omgang. Venstre har hidtil stået til et ganske godt resultat i meningsmålingerne, så det må være denne seneste sag med Løkke, der gør udslaget, siger han.

Passer forudsigelserne fra den seneste prognose, tror Hans Engell, at det dårlige resultat kan forplante sig indenrigs.

- Venstre må frygte for det her, hvis det er landsresultatet. Er det det, kan det meget vel slå igennem i almindelige politiske målinger her hjemme.

- Det er især slemt for Venstre i lyset af, at Dansk Folkeparti står med fremgang. I eventuelt kommende regeringsforhandlinger vil det gøre Dansk Folkeparti mere selvbevidst. Og Løkke må regne med, at Kristian Thulesen Dahl vil have højere krav til nyt samarbejde. Det gør det mere besværligt for Venstre, siger Hans Engell.

I løbet af den seneste tid har der internt i Venstre været kritik af Lars Løkke Rasmussen, og ender Venstre på 18,2 procent af stemmerne, tror Engell ikke, at kritikken forstummer. 

- Løkke må frygte fornyet intern uro, da det her viser direkte konsekvenser af den seneste sag. 

Det skal understreges, at prognoser altid er behæftet med en vis usikkerhed, og at meget kan ændre sig endnu. 

Hele målingen

Socialdemokratiet 21,0% Radikale Venstre 6,7% Konservative Folkeparti 7,3% SF - Socialistisk Folkeparti 10,3% Liberal Alliance 3,0% Folkebevægelsen mod EU 8,1% Dansk Folkeparti 24,9% Venstre 18,7%   Det skal understreges, at exit polls altid er behæftet med en vis usikkerhed, og at meget kan ændre sig endnu. 

Sådan blev resultatet ved valget i 2009:

Socialdemokraterne: 21,5 procent (fire mandater) Det Radikale Venstre: 4,3 procent (nul mandater) Det Konservative Folkeparti: 12,7 procent (et mandat) Socialistisk Folkeparti: 15,9 procent (to mandater) Folkebevægelsen mod EU: 7,2 procent (et mandat) Dansk Folkeparti: 15,3 procent (to mandater) Venstre: 20,2 procent (tre mandater) Liberal Alliance: 0,6 procent (nul mandater)

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets