Politik

Analyse: Meget, meget dramatisk tale fra Lars Løkke

Det var en tydeligt rørt Lars Løkke Rasmussen (V), der i en tale til sit bagland påtog sig hele skylden for, at Venstre har haft et dårligt valg til Europa-Parlamentet.

Ifølge politisk kommentator Peter Mogensen virker det til, at det endelig er gået op for Lars Løkke Rasmussen, hvor stor betydning de meget omtalte bilagssager har haft for vælgernes tillid til Lars Løkke Rasmussen og opbakning til Venstre.

- Man har haft indtryk af, at han har taget lidt for let på det undervejs. Men nu virker det som om, vi har været helt inde i sjælen på Lars Løkke Rasmussen – han virker autentisk.

Michael Kristiansen supplerer:

- Det er en meget, meget dramatisk tale – han siger jo ikke, at jeg kaster håndklædet i ringen. Men han siger, at jeg er til tælling, jeg har brug for at få fornyet mit mandat. Det er en voldsom tale, lyder det fra Michael Kristiansen.

Han fortsætter:

- Man hører ikke en partiformand sige, at ens parti er i krise – da jeg hørte den sætning, tænkte jeg: Hold da op – hvad kommer nu?

- Vil I have mig eller ej

De to politiske kommentatorer hæfter sig især ved, at Lars Løkke Rasmussen fremrykker et møde i Venstres hovedbestyrelse, der ellers skulle være holdt i august. Det sker, fordi Lars Løkke Rasmussen – ifølge Peter Morgensen – har brug for at få bekræftet sit mandat som formand for Venstre

- Han vil have mandat fra en endnu bredere kreds end forretningsudvalget, som han har fået opbakning fra. Det er et ønske om at sige: Vil I have mig eller ej.