Politik

Løkke beklager "usmagelig" Facebook-opdatering

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har lørdag aften lagt en opdatering på sin Facebook-profil, hvor han tilsyneladende linker lørdagens skudtragedie i Bruxelles til vigtigheden af det forestående Europa-Parlamentsvalg.

- Tre dræbte på det jødiske museum i Bruxelles tidligere i dag. Uhyggeligt. For mig stiller det morgendagens valg til EuropaParlamentet i et historisk perspektiv... På ruinerne af 2. Verdenskrig og Holocaust byggedes et Europa med fred, frihed og og frihandel. Det er ikke perfekt. Der er bestemt problemer. Men de er til for at blive løst. Derfor stemmer jeg på Ulla Tørnæs i morgen - fordi brok ikke er nok!, skriver han.

Men den kobling mellem en tragedie og politiske budskaber er faldet flere danskere for brystet. I kommentarfeltet til Facebook-opdateringen kan man læse kommentarer som:

Facebook-kritik af Løkke

- Skam dig at sammenligne de to grusomheder!!!

- Usmageligt at bruge en aktuel tragisk begivenhed til at promovere specifikke kandidater. Hvad vil Ulla Tørnes arbejde for i parlamentet som har noget at gøre med hvad der er sket i Bruxelles idag?

- På ingen måde i orden at bruge andres død til at sætte fokus på jeres parti.

- Jeg syntes den her status opdatering er uden sammenligning, det mest ulækre forsøg, på at blande 3 stakkels, uskyldige belgieres død, sammen med et politisk budskab om at stemme på Ulla Tørnæs.

- Tænk sig at bruge andre menneskers ulykkelige død i sammen med et politisk slogan. Hvor sølle kan det blive?

- Hvor er det plat at bruge tre menneskers død til at føre valgkamp.

Løkke svarer tilbage

De kritiske kommentarer har fået Lars Løkke Rasmussen tilbage til tasterne. Her forklarer han i et af sine svar, at brugerne vist desværre har overfortolket hans indlæg.

- Beklager, hvis jeg har stødt dig. Det var ikke mine hensigt, skriver Lars Løkke Rasmussen i svaret.

Det er dog ikke alle, som synes, at Facebook-opdateringen er malplaceret. Et par bruger kommer også med positive tilkendegivelser.

- Godt skrevet løkke det sætter tanker igang...

- Jeg giver LLR fuldstændig ret. Vi har haft krige nok i Europa og jeg personligt mener at havde det ikke været et EU så havde der været flere krige og vores velfærd havde ikke været så godt som det er i dag.

Du kan se alle kommentarer - både positive og negative - på Lars Løkke Rasmussens Facebook-profil.

TV 2’s brugere: Kluntet, men ikke så slemt

På TV 2 Nyhedernes Facebook-side debatterer brugerne ivrigt, om Lars Løkke Rasmussens statusopdatering var malplaceret, eller om den ramte plet.

- Det meste af hans tid går med at beklage, at nu har han jogget i spinaten igen. Og igen. Og igen. Og igen., skriver Lisa Taanquist.

Hun bakkes op af May-Britt Vestergaard Knudsen.

- Ja den er upassende, men den mand har jo heller ingen fornemmelse for, hvad man gør og ikke gør.

Der er dog også mange brugere, der forsvarer Løkke.

- Uheldigt ordvalg, lidt kluntet og kantet udtrykt, men ikke "usmagelig". Den slags tragiske hændelser skaber refleksion, eftertænksomhed og associationer, skriver Kim Fast.

- Den er i orden. Folk overfortolker den, skriver Jannik Gillesberg.

Og så kommer Nicklas Alexander Nicky Pedersen med et længere forsvar af V-formanden:

- Stemmer ikke på venstre, men kan ikke se hvad der er usmageligt i den? Skal det være tabu at nævne Holocaust uanset i hvilken forbindelse? Det er med til, at vi husker vores historie, uanset hvor grusom den er, så meget desto vigtigere vi husker den. Så kan virkelig ikke se, hvad usmageligt der er i den opdatering. Jeg bryder mig ikke om manden, men han skal heller ikke skydes ned for ingenting.

Venstre får hug

Sent lørdag aften kom sidste Megafon-måling før valget, og her var der dømt stor tilbagegang til Venstre.

Dansk Folkeparti stod i samme måling også til tilbagegang. De ligner dog stadig valgets store vinder.

Megafon tager samtidig forbehold for usikkerheder i deres målinger.

Prøv kandidattesten

Mange danskere har ikke stemt endnu, og er du stadig i tvivl, så kan du lade dig inspirere af TV 2's kandidattest her, hvor du kan se, hvilken politiker du er mest enig med.

Besøg også vores politk-site eller få seneste nyt om valget i vores LIVE-opdatering

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets

Hele målingen

Socialdemokraterne: 21,2 % (3 mandater)

Radikale Venstre: 6,5 % (1 mandat)

Det Konservative Folkeparti: 6,9 % (1 mandat)

Socialistisk Folkeparti: 9,6 % (1 mandat)

Liberal Alliance: 3,0 % (0 mandater)

Folkebevægelsen mod EU: 8,3 % (1 mandat)

Dansk Folkeparti: 24,6 % (3 mandater)

Venstre: 19,9% (3 mandater)

Målingen er foretaget er foretaget blandt 1.176 repræsentativt udvalgte respondenter i perioden 23.-24. maj. Den maksimale usikkerhed er på 2,8 procent.