Politik

Venstre-politiker: Løkkes regninger blev betalt med skatteydernes penge

Flere af Venstres lokalformænd har lørdag kritiseret landsledelsen for at betale for flere af partiformand Lars Løkke Rasmussens private udgifter.

Blandt andet har partiet betalt flybilletter til Mallorca for Lars Løkkes kone og søn samt for rengøring af et hotelværelse, hvor Venstre-formanden havde røget.

- Vores medlemmer, der betaler 300 kroner i kontingent nede i Lolland Kommune, de regner med, at deres penge går til politikken, til valgkamp og lignende. De har ikke forventet, at de skulle betale Lars Løkkes tøj eller rejser, siger Benny Damgaard, lokalformand for Venstre på Lolland.

Men lokalformanden og de betalende medlemmer kan være helt rolige. Det er ikke deres penge, der har finansieret Lars Løkkes udgifter., fastslår Irene Simonsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

- Det er ret vigtigt at sige, at det jo ikke er medlemmernes penge, der er brugt. Det ændrer ikke ved det moralske i det her, men medlemmernes penge går til noget helt andet. Det er de partistøttemidler, man får, som er brugt til det, siger Irene Simonsen

Så det er skatteydernes penge?

- Det kan du så godt sige, ja.

Gør det det bedre?

- Nej, det gør det ikke, siger Irene Simonsen.

- Det synes jeg ikke er godt, fordi der er gået over stregen her, siger hun.

Venstre-kandidaten peger desuden på, at hun mener Lars Løkke Rasmussen selv burde kunne betale for sig selv og sin familie.

- Det er jo ikke sådan, at det er en dårlig løn, når man har været statsminister, så mon ikke han selv kunne have betalt den rejse for familien. Jeg kan godt forstå, han vil have familien med på ferie, jeg har fuld respekt for, at han arbejder meget, har et hårdt job, og han gør det godt politisk. Men skru lige ned for niveauet, det ville pynte, lyder beskeden fra Irene Simonsen.