Politik

Ekspert om Løkkes tøjkøb: Intet juridisk problem

Partiet Venstre og Lars Løkke Rasmussen kan ikke komme i juridiske problemer efter formandens tøjindkøb for over 150.000 i en butik på Frederiksberg. Det vurderer professor i offentlig ret fra Aarhus Universitet, Jørgen Albæk Jensen.

For når Venstres partisekretær fortæller, at det er brugt til kampagner og fotooptagelser, så er der ikke noget i loven omkring foreninger, der kan ramme partiet.

- Det mener jeg faktisk ikke, at der er. Det, der kunne være et juridisk problem, er, alle partier modtager offentlig støtte, og det gør Venstre så også. I 2012, som er det seneste år, der er tal for, var det 27 millioner kroner Venstre har modtaget, og betingelsen for at modtage støtten er så, at man anvender et beløb, der svarer mindst til det beløb til politisk arbejde, og det er jeg sådan set ikke i tvivl om, at Venstre har gjort, siger Jørgen Albæk Jensen til TV 2 News.

Det ville kun være et problem, hvis Venstre ikke kunne påvise, at partiet brugte de offentlige støttekroner til kampagnearbejde - men alt brugt derudover er intet problem.

- Så man kan sige, at så længe at man opfylder den betingelse, så kan man egentlig anvende resten af sit budget til det, der passer en. Så længe man holder sig inden for partiets overordnede formål, som jo på en eller anden måde er, at Venstre kan få valgt kandidater ind og komme i regering. Og hvis man har vurderet i Venstre, at det her er et led i det, så er der juridisk set ikke noget at komme efter, vurderer Jørgen Albæk Jensen og konkluderer:

- Det er ikke et juridisk problem, men det kan være et moralsk eller politisk problem.

Hos partiet er den eneste udmelding fra partisekretær, Claus Richter, der overfor Ekstra Bladet skriver i en sms, at det har handlet om kampagneaktiviteter:

- Jeg kan bekræfte, at Venstre har foranlediget Lars Løkke Rasmussen til at lade sig ekvipere hos Zornig i forbindelse med diverse kampagneaktiviteter, photo shoots, etc. I det omfang tøj efterfølgende er udtaget til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften,

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.