Politik

Støjberg: Jeg tager hatten af for Løkke

Hvis Lars Løkke Rasmussen skal være statsminister, så nægter han at bøje sig på flere politiske områder. Sådan lyder budskabet fra Venstre-formanden i flere store interview i dag.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg mener, det modigt at Løkke står frem med sine krav til de øvrige partier i den blå blok

- Det er reelt og langt bedre at være statsminister uden, at man har solgt ud af alt. Og derfor så tager jeg hatten af for, at han gør, som han gør nu. Vi har før set statsministre, der har solgt ud af alt bare for at få nøglerne til Statsministeriet.

Ifølge Inger Støjberg er det vigtigt, at man som statsministerkandidat trækker grænser op for, hvad det er man vil, og hvad det er, man ikke vil. Hun tror ikke, der bare er tale om tomme trusler fra Venstre-formanden.

- Selvfølgelig mener han det. Ellers så har han ikke sagt det, siger Støjberg og tilføjer:

- Det er fire forskellige partier, der går til valg, og derfor så vil der også være nogle forskelligheder, men det ændrer jo ikke på, at der også skal være nogle store ting, der samler. Og det er jo sådan set det, han har peget på i de her interviews i dag.

Lars Løkke Rasmussen siger i interview med Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske, at hans ultimative krav for at stå i spidsen for en borgerlig regering er nulvækst i de offentlige udgifter og en nedsættelse af skatten for de dårligst lønnede.

Lars Løkkes krav

Politiske områder, som Lars Løkke Rasmussen fremhæver som centrale for ham:

- Venstre-formanden ønsker lavere skatter i bunden af indkomstskalaen. Skatten skal altså - med andre ord - ned for de lavtlønnede.

- Derudover vil han holde de offentlige udgifter i ro. Faktisk ønskes et decideret udgiftsstop - også kendt som nulvækst. Løkke formulerer det sådan, at et udgiftsstop er hans "klare udgangspunkt og grundplatform, som han ønsker at stille op på".

- Derudover siger han til Politiken, at udlændingepolitikken skal "gå på to ben". Den melding kommer, efter at Venstre for nyligt har slået fast, at partiet er modstandere af grænsebomme.