Politik

Løkke: Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, opstiller nu en række klare betingelser til de øvrige partier i blå blok.

Hvis han skal være statsminister efter næste valg, skal det være på hans egne præmisser, lyder budskabet.

Lars Løkke Rasmussen har givet interview til de tre store morgenaviser. Her kan man læse, at Løkke på en række afgørende områder nægter at bøje sig, hvis han skal være regeringschef.

- Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris. Hvis jeg skal være statsminister, skal jeg have plads til at føre min politik ud i livet, og selv om jeg godt ved, at alle skal give og tage, og at Venstre ikke har monopol på sandheden, så er der nogle betingelser, som jeg vil insistere på er opfyldt. Og så må det jo være op til de andre partier, om de ønsker mig som statsminister, eller om de hellere vil have en anden, siger Venstre-formanden i et interview med Berlingske.

Blandt Lars Løkkes krav er blandt andet, at skatten skal lettes i bunden, og de offentlige udgifter skal holdes i ro.

Løkkes melding kommer, efter at de øvrige partier i blå blok i de seneste måneder har udtalt sig om deres krav til en eventuelt Venstre-ledet regering.

Lars Løkkes krav

Politiske områder, som Lars Løkke Rasmussen fremhæver som centrale for ham:

- Venstre-formanden ønsker lavere skatter i bunden af indkomstskalaen. Skatten skal altså - med andre ord - ned for de lavtlønnede.

- Derudover vil han holde de offentlige udgifter i ro. Faktisk ønskes et decideret udgiftsstop - også kendt som nulvækst. Løkke formulerer det sådan, at et udgiftsstop er hans "klare udgangspunkt og grundplatform, som han ønsker at stille op på".

- Derudover siger han til Politiken, at udlændingepolitikken skal "gå på to ben". Den melding kommer, efter at Venstre for nyligt har slået fast, at partiet er modstandere af grænsebomme.