Politik

Dansk Folkeparti: Løkke er stadig vores statsministerkandidat

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, opstiller nu en række klare betingelser til de øvrige partier i blå blok.

Hvis han skal være statsminister efter næste valg, skal det være på hans egne præmisser, lyder budskabet. Blandt Lars Løkkes krav er blandt andet, at skatten skal lettes i bunden, og de offentlige udgifter skal holdes i ro.

Fra Dansk Folkeparti lyder det dog, at man ikke vil støtte op om et nulvækstprojekt som det Løkke fremlægger.

- Vi mener ikke at det er rigtigt, at man bare kan sige nulvækst, og så glemme at vi får flere ældre i vore samfund, og at behandlingsmetoderne på hospitalerne bliver dyrere. Det koster penge, og derfor kan man ikke bare lige sige nulvækst i den offentlige sektor, siger Peter Skaarup som dog ikke lægger skjul på, at Lars Løkke Rasmussen stadig er Dansk Folkepartis førstevalg som statsminister - på trods af uenighederne.

- Det er jo et spørgsmål om at kigge på alternativerne. Og i det her tilfælde hedder alternativet Helle Thorning-Schmidt, som har kørt en zig-zag kurs og som overhovedet ikke har overholdt sine valgløfter. Der har vi meget mere tillid til Lars Løkke Rasmussen.

Peter Skaarup synes, at det er lidt mærkeligt, at Lars Løkke vælger at stille krav til de partier, der vælger at pege på ham som statsministerkandidat.

- Det plejer jo sådan set at være omvendt, siger Skaarup.