Politik

Redaktør: Mette Frederiksen opfører sig som en statsminister

I et interview med Børsen lufter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i dag tanker om at lytte mere til den kritik, som partiet får fra danskerne – blandt andet på områder som udenlandske borgeres adgang til danske velfærdsydelser.

Hendes egen formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, har ellers fastholdt, at partiet skal fortsætte sin linje; også selvom den er upopulær blandt vælgerne.

 - Sidst der var krise, så vi en statsminister, der sagde, ’vi holder fast i vores kurs’. Nu siger beskæftigelsesministeren så, at det kunne være, vi skulle lytte noget mere til den kritik, der kommer fra danskerne. Det er det samme som at sige, at de måske skulle kigge på den kurs, socialdemokraterne har, siger politisk redaktør på Politiken, Mette Østergaard.

Oplægget til den nye kurs kommer ikke fra hvem som helst. Mette Frederiksen er kronprinsessen i partiet, og selv om hun trofast bakker op om sin formand, det har da også pust nyt liv i snakken om, hvorvidt Frederiksen er ved at lægge billet ind på formandsposten.  Om den rolle siger Mette Frederiksen selv til Børsen:

- Jeg vil sige, at i den tid, jeg har været med, har der været utrolig stort behov for at diskutere, om Socialdemokraterne skulle have en ny formand; og det har været lige meget, hvem der har været formand for partiet. Jeg forstår ikke den iver. Jeg synes, Helle Thorning-Schmidt gør et stort stykke arbejde for vores parti.

Ifølge politisk redaktør på Politiken, Mette Østergaard, udviser Frederiksen en form for ansvar, som man ellers vil forbinde med en statsminister.

- Den måde, hun agere på nu, og også sidst partiet var i krise, synes jeg, er at tage ansvar, som er en statsminister værdig. Hun sætter sig i den position, hvor hun siger, at hun gerne vil tage et ansvar, mener Østergaard.