Politik

Måling: DF er større end nogensinde

Dansk Folkeparti fortsætter fremgangen. Hele 22 procent af vælgerne ville sætte krydset ved Kristian Thulesen Dahls parti, hvis der var valg til Folketinget i morgen.

Sådan lyder resultatet af en ny meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

For fjerde Megafon-måling i træk må Socialdemokraterne således tage til takke med at være det tredjestørste parti. 20,9 procent står Socialdemokraterne til – og Thornings tropper kan trøste sig med, at det dermed er anden måling i træk med fremgang for regeringspartiet, og første gang siden januar, at partiet står til mere end hver femte stemme.

Målingen kommer efter endnu en måned med massiv fokus på debatten om velfærdsydelser til EU-borgere – særligt den ophedede diskussion om børnechecken har fyldt den politiske debat.

Suveræn føring til blå blok

Samlet set øger blå blok sin i forvejen komfortable føring. 57,5 procent af vælgerne ville sætte kryds ved et parti i blå blok, hvis der var valg i morgen. Blot 42,5 procent af stemmerne kan de partier, der peger på Thorning som statsminister, mønstre.

Venstre går godt et procentpoint frem i forhold til sidste måneds måling, men er stadig lige under valgresultatet fra 2011. 

- Det er værd at bemærke, at den her måling kommer efter en uge, hvor Socialdemokraternes bevidste offensiv mod DF – der anklagede partiet for at slynge om sig med løfter til hundredevis af milliarder – sådan set lykkedes ret godt. Den satte dagsorden, og man diskuterede Thulesen Dahls økonomiske ansvarlighed. Men det kan ikke aflæses i målingen, snarere tværtimod. Og det må være enormt frustrerende for S, siger Anders Langballe, politisk redaktør på TV 2.

- Men målingen kommer også efter endnu en måned med debat om velfærdsydelser – og her må man bare sige, at DF har en ren og klar linje, der appellerer til mange vælgere. Det gør Socialdemokraternes linje ikke i samme grad, og derfor understreger den her måling også den pointe, Mette Frederiksen leverer i det omtalte interview i dag; at der er en tillidskrise mellem Socialdemokraterne og deres vælgere. Partiet kan dog lune sig over lige at kunne krybe op over de 20 procent, der er bleven en ny smertegrænse, siger Anders Langballe.