Politik

Qvortrup: S rammer Thulesen-Dahls ømme punkt

Jeres forslag koster 155 milliarder kroner – men hvor skal pengene komme fra?

Socialdemokraterne har ifølge Jyllands-Posten brugt mange kræfter på at gennemgå alle de forslag og løfter Dansk Folkeparti har givet siden valget i 2011 – og fået ministerierne til at regne på, hvad det vil koste at gennemføre. Og på baggrund af den beregning retter regeringspartiet nu et hårdt angreb mod Kristian Thulesen-Dahl, der ifølge S ikke angiver, hvordan de mange løfter skal finansieres.

Og Socialdemokraternes kritik gør ondt på Thulesen-Dahls parti, understreger TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- De rammer Dansk Folkeparti på det ømmeste af alle punkter – for vi har stadig til gode at se en stor og gennemarbejdet plan fra Thulesen-Dahl. Nu undskylder DF sig med, at der er forskel på ”ønsker” og ”sigtelinjer” og ”retninger” og ”løfter”, men det ligner en til lejligheden opfundet undskyldning, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

- Jeg ved ikke om vælgerne lader sig anfægte af det her – det må tiden vise. Men det er rigtigt set af Socialdemokraterne – for hvis Thorning skal have nogen-som-helst chance for at vinde næste valg, skal DF’s succes bremses.

Bør bedømmes på samme vilkår I Februar var DF-formanden gæst i Henrik Qvortrups politiske magasin ’Q’ på TV 2 News.

- Også her var det tydeligt at se, at Thulesen-Dahl vred sig lidt, når man for alvor spurgte ind til finansieringen af deres forslag. Socialdemokraterne har en pointe, når de siger, at DF indtil videre måske ikke har været bedømt på samme vilkår som for eksempel S og V har. Man har ikke krævet svar på hvor pengene skulle komme fra, når de har lovet noget. Men i takt med, at partiet bliver større og større er det kun fair, at man går lige så kritisk til deres forslag, som man gør, når det er Thorning eller Løkke, der foreslår noget, siger Henrik Qvortrup.

I den seneste meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, står Dansk Folkeparti til 20,9 procent af stemmerne. Socialdemokraterne står til 19,5.

Henrik Qvortrup, politisk kommentator

TV 2's politiske kommentator.

Har arbejdet med politisk journalistik på en lang række danske medier: Berlingske, Jyllands-Posten, B.T. og Ekstra Bladet.

Har desuden arbejdet som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen og som chefredaktør på Se&Hør. Har været på Christiansborg for TV 2 siden 2009.

Følg Henrik Qvortrup på Twitter: @QvortrupHenrik