Politik

Flertal på vej for at flytte rockerborg

Der tegner sig et flertal i Københavns Borgerrepræsentation for at flytte en omstridt rockerborg på en villavej i Vanløse.

- Jeg har i dag været i kontakt med de forskellige partier, og vi har sammen med Enhedslisten og De Radikale et flertal for at fortsætte det, man kan kalde dialogsporet. Også DF har over for mig udtalt sig positivt, siger Jakob Hougaard (S) til TV 2 NEWS.

Dybest set handler sagen ifølge Jakob Hougaard om, hvordan man kan sørge for, at rockerborgen bliver lukket i Vanløse, samtidig med at rockerne flytter over i et andet område af byen uden de samme nabogener.

- Det skal i givet fald være en løsning, der ikke involverer, at rockerne skal have et hus af kommunen, eller at der på nogen måde skal være noget økonomi involveret i det, siger Jakob Hougaard.

- Håndsrækningen i den sammenhæng vil være, at hvis rockerne gør det frivilligt, så skal vi fra kommunen ikke komme med alle mulige besværligheder i forhold til den proces, tilføjer han.

Bandidos har tidligere i dag udtalt, at de gerne flytter fra kvarteret, hvis de kan blive genhuset i et industriområde.

Københavns Kommune forbød i efteråret Bandidos at benytte huset i Vanløse, fordi det kun må bruges til beboelse. Men Natur- og Miljøklagenævnet afgjorde i sidste uge, at det ikke kan bevises, at huset er ubeboet.