Qvortrup: Prehn siger bare hvad mange i S tænker

Partitoppen hos Socialdemokraterne burde måske lytte lidt til pointerne i den meget omtalte bog ’Den Hemmelige Socialdemokrat’ – og ”være knap så tops

Partitoppen hos Socialdemokraterne burde måske lytte lidt til pointerne i den meget omtalte bog ’Den Hemmelige Socialdemokrat’ – og ”være knap så topstyret og mere inkluderende”.

Sådan lyder opfordringen nu fra socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn, der i hans nyhedsbrev fremfører en slet skjult kritik af S-toppen.

Men selvom det er de færreste, der er lige så åbenmundede som Prehn, deles hans frustration af mange kolleger i partiets folketingsgruppe.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Rasmus Prehn siger hvad mange i Socialdemokraterne tænker i øjeblikket: At der sidder en ledelse i partiet, personificeret af Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon, der regerer hen over hovedet på de menige socialdemokrater. Jeg tror roligt man kan gå ud fra, at det er frustrationen ganske betydelig over i øjeblikket. Nu vælger Rasmus Prehn så at skrive det, og det kan man måske læse som en slags advarsel forud for de kommende beskæftigelsesforhandlinger. En advarsel om at ledelsen ikke igen skal trække noget ned over hovedet på de menige socialdemokrater, siger Henrik Qvortrup.

På det seneste har også Bjarne Laustsen og Mogens Lykketoft offentligt stillet spørgsmålstegn ved partitoppens linje.

- Der tegner sig jo et mønster, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

- Jeg synes man for øjeblikket her på Christiansborg blandt socialdemokrater fornemmer en udtalt frustration og også nærmest en opgivenhed i forhold til om partiet har nogen mulighed for at vinde næste folketingsvalg. De fleste tænker, at det har partiet ikke, og derfor kan vi lige så godt lade som om at der ikke sidder en Helle Thorning-Schmidt eller en Bjarne Corydon og i stedet forberede os på tiden der kommer efter, siger Henrik Qvortrup.

Se hele hans analyse i klippet øverst på siden.