Qvortrup: Stadig færre i S tror på Thornings projekt

16x9

Regeringen er ”godt og grundigt ved at fyre sig selv”.

Regeringen er ”godt og grundigt ved at fyre sig selv”. Partitoppen er ”aldeles politisk tonedøve”, og ”der er slet ingen jordforbindelse til store dele af de befolkningsgrupper, der har bragt regeringen til magten”.

Den åbenmundede og særdeles kontante kritik, leveret af formanden for Socialdemokraternes fælles-kredsledelse i Nordjylland, Stig Lundbo, i sin beretning på kredsens generalforsamling lørdag, udstiller, at kritikken af S-toppen og Helle Thorning-Schmidt nu har bevæget sig fra de interne linjer og ud i den åbne debat.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Det her er endnu en klar påmindelse om, at Thorning har alvorlige problemer med at skabe forståelse for sit projekt blandt ikke bare vælgerne men også sine egne partifæller. I lang tid har der været snakket meget kritisk om ledelsen internt i partiet, men nu åbner flere og flere partisoldater altså også op og artikulerer deres utilfredshed åbent, siger Henrik Qvortrup.

Mange har mentalt erkendt nederlaget
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen, der er kandidat i den nordjyllandske kreds, har bakket op om kritikken fra kredsformanden, og selvom Laustsen tidligere har udtalt sig kritisk om regeringslinjen, kan kritikken ikke ignoreres, understreger Henrik Qvortrup.

- Man kan ikke komme udenom, at det er et svaghedstegn for en leder, når kursen offentligt bliver undsagt og kritiseret. Thornings autoritet er faldende, og færre og færre tror simpelthen på projektet. Mange har simpelthen ikke længere troen på, at regeringen kan blive genvalgt og har mentalt erkendt nederlaget. Og hvis man er overbevist om, at Thorning er ved at være fortid som statsminister og partileder, er man mere tryg ved at turde kritisere og undsige, siger Henrik Qvortrup og påpeger, at Laustsen langt fra er den eneste i partiets folketingsgruppe, som er yderst kritiske overfor Thornings linje.

- Jeg ved, at han ikke står alene om den her kritik. Men andre vil ikke vil citeres for det. Endnu.