Politik

Børnecheck: Så lidt går til østeuropæiske familier

Det er en lille del af den samlede udbetaling til børnechecks i Danmark, der går til familier fra østeuropæiske lande i EU. Det viser en ny undersøgelse fra tænketanken Kraka.

Ud af de 16,5 milliarder der i 2012 blev givet i børnechecks er det kun 31 millioner - eller 0,2 procent - går til herboende østeuropæiske familier med børn i udlandet. Det skriver Jyllands-Posten.

Derimod går der 90 millioner til danskere med børn i udlandet.

Så hvis der indføres et optjeningsprincip eller bagudbetaling, er det primært danskere, det vil ramme, lyder analysen fra Kraka.

Ifølge tænketanken er der samlet set tale om 8500 personer, som i 2012 fik danske børnepenge uden at have ophold i Danmark.

Opgørelsen fra Kraka dumper lige ned i den ophedede debat om EU-borgeres adgang til ikke alene børnepenge, men danske velfærdsydelser i det hele taget.

Fredag mødtes regeringen med Venstre og De Konservative, men selvom der blev signaleret tøbrud mellem parterne i forhold til at finde fælles fodslag om børnechecken, så er der ikke meget, der tyder på, at en aftale skulle ligge lige rundt om hjørnet.