Avis: Han er tæt på at overtage Foghs job

Alt tyder på, at den næste person i spidsen for Nato-samarbejdet bliver den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg.

Det skriver den norske avis VG. Ifølge avisen, der har talt med kilder i det norske Arbejderpartiet ”med dyb indsigt i processen”, er det blot ”formaliteter”, der mangler, før Stoltenberg kan sætte sig på posten som Natos generalsekretær.

Anders Fogh Rasmussens periode som generalsekretær slutter 31. juli i år.

Støtte fra USA og Tyskland

Jens Stoltenberg var fra 2000 til 2001 og igen fra 2005 Norges statsminister, men tabte i 2013 stortingsvalget til Erna Solberg. Siden 2002 har han stået i spidsen for Arbejderpartiet, der svarer Socialdemokraterne.

Ifølge VG støtter både USA's præsident Barack Obama og Tysklands kansler Angela Merkel, at Stoltenberg får posten. Angiveligt på grund af Norges biddrag til blandt andet krigen i Afghanistan, i Libyen og indsatsen for at bekæmpe pirater i farvandet ud for Afrikas horn.

- Ingen kommentarer, lyder svaret fra Stoltenberg til VG, da de spørger ham om Nato.