Politik

Venstre: Regeringen flik-flakker i sagen om børnetilskud

Det har som bekendt skabt politisk uro og livlig debat på ”borgen”, at EU-borgere med job i Danmark kan modtage børnecheck til trods for, at deres børn ikke bor i landet. Og nu spidser debatten til igen, denne gang med det såkaldte børnetilskud som omdrejningspunkt.

EU-retten betyder, at tilskuddet frit kan sendes ud af landet til barnets mor, hvis faderen arbejder og er skattepligtig i Danmark. Også selvom forældrene ikke længere er sammen og moderen ikke har nogen tilknytning til Danmark. Beløbet lyder på 2664 kroner i kvartalet plus 1319 kroner per ekstra barn.

Opposition på mærkerne

Ikke uventet er Dansk Folkeparti på banen med kritiske røster:

- Det her er endnu et eksempel på, at vi har en tikkende bombe liggende under vores samfund. Hele vores velfærdssystem skrider, og det mener jeg er dybt problematisk, siger Dansk Folkepartis socialordfører Karin Nødgaard til TV2 NEWS.

Også venstre, med Partiets skatteordfører Torsten Schack Pedersen i spidsen, er optaget af emnet.

- Nu er jeg ikke optaget af at pege fingre, men af at løse urimeligheder. Og der er nogle helt åbenbare udfordringer her. Vi i Venstre synes ikke det er rimeligt, at man kan sende penge ud af landet til nogen, som slet ikke har tilknytning til Danmark, siger Torsten Schack Pedersen, før han alligevel ikke helt kan afholde sig fra at pege fingre:      

- Det afgørende er, om regeringen kan anerkende, at der er et problem her. I øjeblikket flik-flakker regeringen noget. De lægger sig fladt ned og er mere optaget af at snakke jura end at finde en løsning og tage stilling til, om det her kan være rimeligt.

Sareen forsvarer ordningen

Social- og Integrationsminister Manu Sareen (R) forsvarer imidlertid ordningen:

- Danmark skal naturligvis overholde sine forpligtelser i henhold til EU. Jeg synes da, at det er helt rimeligt, at når man f.eks. arbejder og betaler skat i et land, så får man også nogle rettigheder, siger Manu Sareen ifølge Jyllands-Posten.