Politik

SF's landsledelse valgt: To nye næstformænd på plads

SF's nye landsledelse er på plads efter partiets ekstraordinære landsmøde i Kolding her i weekenden - og den nye formand, Pia Olsen Dyhr, får nogle erfarne støtter omkring sig. Herunder de to tidligere formænd Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen.

SF's to nye næstformænd bliver Signe Munk og Tonni Hansen, mens også formanden for folketingsgruppen, Jonas Dahl, og Pernille Vigsø Bagge blev valgt ind.

Kritikere stillede ikke op

På forhånd stod det klart, at flere af de mest markante kritikere fra opgøret om Dong ikke stillede op. Det gælder blandt andre Trine Pertou Mach og Karsten Hønge.

Heller ikke folketingsmedlemmerne Özlem Cekic og Lisbeth Bech Poulsen, der har haft det svært med regeringens skattereform og Dong-salget, valgte at stille op.

Ida Damborg er dog blandt de kritikere, der blev valgt ind.

Her er SFs nye landsledelse

Pia Olsen Dyhr får støtte fra blandt andre Holger K., Annette Vilhelmsen og Jonas Dahl i ny landsledelse.  SF's formand, Pia Olsen Dyhr, er selvskrevet medlem af partiets landsledelse.  Derudover har de delegerede på SF's landsmøde søndag valgt følgende medlemmer af landsledelsen:

* Tonni Hansen, Langeland - 128 stemmer  * Andreas Albertsen, Aarhus Nord - 100 stemmer  * Signe Munk, Viborg - 98 stemmer  * Annette Vilhelmsen, Kerteminde - 98 stemmer  * Holger K. Nielsen, Valby - 97 stemmer  * Pernille Vigsø Bagge, Vesthimmerland - 93 stemmer  * Jonas Dahl, Aarhus Øst - 84 stemmer  * Anne Grete Holmsgaard, Østerbro - 81 stemmer  * Meta Fuglsang, Holbæk - 78 stemmer  * Trine Schøning Torp, Halsnæs - 72 stemmer  * Morten Normann Jørgensen, Lyngby - 68 stemmer  * Ida Damborg, Esbjerg - 66 stemmer  * Jacob Mark, Køge - 65 stemmer  * Serdal Benli, Gladsaxe - 57 stemmer  * Lise Müller, Gentofte - 54 stemmer  * Hans Winther, Kolding - 50 stemmer  * Poul Overlund-Sørensen, Bornholm - 12 stemmer