Politik

Hovedmistænkt Socialdemokrat: Det er træls

Hvem er ”den hemmelige socialdemokrat”?

Det spørgsmål stiller alle socialdemokrater, journalister og politisk interesserede danskere sig selv og hinanden i disse dage.

Den hovedmistænkte er, ifølge bookmakerne, den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn. Bettingfirmaet Betsafe giver således pengene tre gange igen, hvis det viser sig, at Prehn står bag den omdiskuterede bog.

- Det synes jeg er godt gammeldags træls, lyder det fra Rasmus Prehn selv.

- For det er altså ikke mig.

Har du læst den?

 - Jeg købte den i en boghandel i Aalborg i går, og nu har jeg skimmet lidt. Også for at se de passager i bogen, hvor jeg selv indgår.

Hvad synes du om den?

- Jeg har egentlig ikke så mange kommentarer. Jeg opfatter det som et klart partsindlæg fra en, der gerne vil være anonym. Og meget mere er der egentlig ikke at sige om det – jeg opfatter det lidt som noget fis.

"Jeg er mistænkt"

Flere af Rasmus Prehns partifæller har de seneste dage langet kraftigt ud efter bogen – og flere har også givet udtryk for, at de ikke er i tvivl om, hvem der må stå bag.

”Ingen i S-gruppen kan være i tvivl om, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Genkendt bitterhed. Stå nu frem. Fortæl hvorfor du svigter partifæller,” skriver Morten Bødskov eksempelvis på Twitter.

En lignende melding er kommet fra Pernille Rosenkrantz Theil:

”Har nu læst den hemmelige Socialdemokrat. Jeg er fuldkommen målløs. Det er jo bagvaskelse og løgn i ubegribelige mængder. Åbenlyst, hvem der er forfatter,” skriver hun på Twitter.

Rasmus Prehn, tror du det er dig, de henviser til her?

- Det kan jeg ikke vide. Men jeg kan da fornemme, at der er nogle, der har mig mistænkt. Og der mener jeg, at så må de kunne bevise det. Og det mener jeg ikke de kan, siger Rasmus Prehn.

Har du selv noget bud på, hvem der kunne stå bag?

- Ja, jeg har da også en idé om, hvem det kunne være. Men jeg vil ikke begynde at sætte navne på.