Politik

S-folk står i kø: Vi er ikke den hemmelige forfatter

Det er ikke mig. Det er heller ikke mig. Eller mig.

Socialdemokrater står i dag i kø for at tage afstand for ”den hemmelige socialdemokrat” – et anonymt medlem af socialdemokraternes folketingsgruppe, der angiveligt står bag en bog om det interne magtspil i regeringspartiet.

Bogen, der udkommer i morgen, hævder at give læseren et indblik i, ”hvordan dagligdagen i det store magtbærende regeringsparti i virkeligheden ser ud.”

Blandt andet beskriver bogen, hvordan Henrik Sass og Thor Möger Pedersen ofte har kaldt Helle Thorning-Schmidt for "Barbie-Helle" bag hendes ryg, hvordan Mogens Lykketoft var stort set alene om at kæmpe under valgkampen i 2005 samt o3m den evige magtkamp mellem de forskellige socialdemokratiske kaffeklubber.

Ikke mig

En lang række Socialdemokrater har allerede før bogen i morgen udkommer, afvist at de skulle stå bag. Blandt andet partiets transportordfører Rasmus Prehn, der flere gange har vakt opsigt med meldinger, der adskilte sig for ledelsens linje.

”Flere spørger, om det er mig, der er den hemmelige socialdemokrat. Det er det ikke. Jeg ved slet ikke, hvad der står i den. Jeg køber bogen i morgen, så må jeg se, hvad den byder på. Jeg lægger altid navn til min kritik. Og det har jeg også taget mine tæsk for. Jeg udgav i efteråret en bog Frihed til Fællesskab med fokus på den politiske debat. Det er min mission,” skriver Prehn på sin Facebook-profil.

Også partiets erhvervsordfører Benny Engelbrecht afviser:

”Dagens aviser bruger spalteplads på en kommende bogudgivelse af en anonym forfatter - jeg har selv udgivet to bøger og jeg er stolt over at mit navn står på titelbladet af dem begge. Hvis man har noget relevant at sige må man også kunne stå ved det - sådan har jeg det i alt fald,” skriver han.

Løgn og fejl

Flere socialdemokrater har også allerede påpeget, at der ifølge dem er en række faktuelle fejl i det gratis uddrag af bogen, der er lagt på nettet.

”I morgen udkommer en bog med titlen "den anonyme socialdemokrat" og i den kan man læse at jeg har et kort over alle socialdemokratiske folketingsmedlemmer. Det er løgn fra ende til anden. Forfatteren skulle være en anonym socialdemokrat, men det er åbenbart ikke én der kender mig. Om det er en der overhovedet kender partiet tvivler jeg stærkt på!,” skriver forsvarsordfører Ole Hækkerup.

Næstformand i folketingsgruppen, Ane Halsboe-Jørgensen kalder kalder indholdet for fri fantasi og skriver:

”Betalte selv min regning på Hoppes #justsayin,” med henvisning til en episode i bogen, hvor det hævdes at Bjarne Corydon har meddelt, at han nok skal betale for S-gruppemedlemmernes forplejning på en cafe  i København.

Jacob Bjerregaard, der er borgmester i Fredericia og var en del af folketingsgruppen inden kommunalvalget sidste år, mener at have et par ”mistænkte” i kikkerten.

”Har 2-3 bud på forfatteren. Skal nok få det opklaret :) #dkpol #altkommerforendag,” skriver han på Twitter.

Selv understreger ”Den hemmelige socialdemokrat” i bogens indledning, at han/hun ikke har planer om at lade sig afsløre.

”Men måske sker det alligevel før eller siden.”

Der er 47 medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe.